Tiramisu mascarpone

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009

Suroviny

500 g
2 balenia
250 ml
4 PL
8 PL
10 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

  2. 2

    Syr mascarpone (podobá sa jemnému smotanovému tvarohu) vymiešame s cukrom a postupne doň vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača).

  3. 3

    Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladáme piškóty, ktoré polievame kávou.

  4. 4

    Potrieme krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijeme menšiu misku, máme tri vrstvy (ideálne sú len dve).

  5. 5

    Vrch posypeme kakaom bez cukru. Zákusok dáme minimálne na 5 hodín do chladničky

Diskusia k receptu

Vymazať
gourmetka
Tento recept poznám a vrelo ho odporúčam. Oplatí sa použiť dlhé cukrárske piškóty, samozrejme najlepšie sú talianske Savoiardi, vyrobené presne na tiramisu :). Taliani ešte vraj pridávajú surové žĺtky vymiešané s cukrom, hoci mne tam vôbec nechýbajú. A ešte, kedže mascarpone je dosť tučný syr, používam aj "light" verziu, a to tak, že 250 g mascarpone nahradím jemným plnotučným tvarohom.
Vymazať
tiginko
suhlasim s gourmetkou, toto je pre mna zatial najlepsie z vyskusanych verzii na Tiramisu. Inak prave spominane Savoiardi piskoty mavaju v Lidli a 400g balenie je presne mnozstvo na tento recept, t.j. na 500g mascarpone. 250ml kavy je malo, treba urobit 300-400 ml, aj ked piskoty namacame len symbolicky, sup-sup...
Vymazať
tutta
Vyskúšané viac krát a skutočne vrelo odporúčam. Každý, kto to u nás ochutnal nešetril chválou :)
Vymazať
hviezda0401
Vyzera to dobre... a neviete nahodou z tohto receptu nejaku osviezujucu letnu :-) verziu? Aby tam nebola kava napriklad... Cim poliat piskoty miesto kavy??
Vymazať
michal81
hviezda0401 a si si ista, ze ak spravis "letnu verziu", ze to bude este vzdy tiramisu ? :-P tiramius bez kavy ? hm Boze ochranuj planetu Zem :-) ved to je jak spravit na priklade bryndzove halusky a namiesto slaniny obsypat hotove jedlo napriklad postruhanymi jabkami alebo cim :-P to uz potom niesu bryndzove halusky, ale bryndzove halusky s jablkami :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia