Tip na prílohy

teniska - fotkateniska, 7. júla 2014
Tip na prílohy
Foto: teniska

Potrebujete jednoducho cuketu :)

1-2
porcia
2 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 čl
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Fotka je z množstva 1 cukety a sú to dva druhy prílohy k mäsku :)

  2. 2

    1.) Cuketové špagety/rezance - škrabkou s vrúbkom oškrabkáme cuketu temer až do drene so semiačkami. Na panvici zohrejeme 1 čl olivového oleja, nožom rozpučíme 1 strúčik cesnaku a hodíme ho osmažiť do panvice. Získame tak jemne cesnakový olej :) strúčik po chvíľke vyberieme a do panvice pridáme cuketové vlákna. Osolíme. Ja som ich osolila cesnakovo-bylinkovou soľou. Premiešavame asi 2-3 minútky na panvici, opekáme a vyberieme. Nech si zachovajú čo najviac výživových hodnôt a nie sú veľmi rozvarené a mäkké.

  3. 3

    2.) Chilli cuketové chipsy - Do panvice si doplníme lyžičku olol (olivového oleja). To čo nám zostalo z cukety nakrájame na kolieska a osolíme - ja som použila chillisoľ. Kolieska hodíme na rozpálenú panvicu a sprudka opekáme, podľa chuti a vôle. Ja nechávam tak, aby kraje išli mierne do zlatava až svetlo hneda. Prajem dobrú chuť. :)

  4. 4

    Popri výrobe zdravej prílohy som stihla vyrobiť ešte nezdravé cookies z arašidového masla :D Ak by bol záujem o recept, rada ho sem pridám :) Pekný letný deň!

    Tip na prílohy - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia