Tinga fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 19. marca 2011

Jednoduchý a pomerne rýchly mexický recept. Pripravuje sa z kuracieho, bravčového alebo hovädzieho mäsa.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks celé
1 strúčik
2 ks biela
4 ks väčšia
3 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia uvaríme spolu s polovicou cibule, strúčikom cesnaku. Osolíme. Prsia vyberieme z vývaru, ktorý použijeme neskôr. Keď kuriatko vychladne, potrháme ho na malé kúsočky.

    Tinga (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvyšnú cibuľu pokrájame na tenké krúžky alebo pásiky. Na rozohriatu panvicu dáme 2 až 3 lyžice rastlinného oleja. Cibuľu upražíme do sklovita.

    Tinga (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajky ošúpeme a pokrájame na malé kocky (ja som použila paradajky z konzervy). Chile chipotle pokrájame na malé kúsky (ak máme chipotle ako omáčku, pridáme 2 lyžice). Paradajky a chile pridáme k cibuli. Osolíme (asi 1 kávová lyžička). Pridáme lyžicu vínneho octu a asi za varešku kuracieho vývaru. Varíme asi 10 minút. Pridáme kuracie prsia a varíme ďalších 10 až 15 minút alebo kým sa nám vývar úplne odparí.

    Tinga (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s teplými kukuričnými tortillami alebo na tostadas. (Tostadas sú opražené alebo nasucho opečené kukuričné tortillas). Dobrú chuť.

    Tinga (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

lucylee
chile chipotle je druh chilli papričky alebo nejaká zmes?
tiginko
nie som si istá, či @lubisthemple sem ešte chodieva, ale aj tak musím pochváliť a pripomenúť tento recept. Dlho som ho mala uložený v KK a až teraz som ho vyskúšala, hľadala som ľahkú večeru z kuracích pŕs. Pridala som okrem štipľavých papričiek aj jednu sladkú červenú papriku a musím povedať, že je to fakt výborné, rýchlo hotové jedlo, ideálne s tortillami alebo dobrým chlebíkom. Ale viem si to predstaviť aj s ryžou/bulgurom/kuskusom





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia