Tilapia na pare (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

túto rybku som pripravil podľa receptu od @evusik ďakujem...

4-5
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...rybie filety som šikmo narezal, aby korenie preniklo hlbšie do mäsa. Takto narezané a okorenené filety som dal v parnom hrnci do spodnej nádoby...
  2. ...do ďalšej nádoby som dal očistené zemiaky, ochutené korením na zemiaky, soľ som už nedával. Zeleninu som nakrájal na väčšie kusy a dal som ju do poslednej nádoby...
  3. ...parný hrniec som zapol na 20 minút a začal som pripravovať omáčky. Do olivového oleja som dal pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ, ČMK, jeden strúčik nakrájaného cesnaku a nakrájanú chilli papričku, touto marinádou som ochutil hotovú rybu na tanieri. Do väčšej nádoby som dal francúzsku horčicu, soľ, cukor, olivový olej, druhú nakrájanú chilli papričku a cibuľu. To je nálev na nakrájanú sparenú zeleninu...
  4. ...suché biele víno je k takto pripravenej rybke perfektné. Skoro som zabudol, na zemiaky som dal kúsok masla :-)...dobrú chuť