Oprážané teľacie mäso

Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Blížia sa horúce letné dni a s nimi chuť na rýchle jednoduché jedlá. Recept je z BBC Food.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenké pásiky.
  2. Nachystáme si ostatné suroviny, všetko nakrájame na tzv. Stir-fry veľkosti... : papriky nakrájame na pásiky, cibuľu na väčšie kúsky, cesnak a zázvor na tenké pásiky. Z citrónovej trávy si vyberieme jemné vnútro a tiež nakrájame.
  3. Na sezamovom oleji a cesnaku sprudka opečieme mäso z oboch strán. Asi tak 2-3 minúty. Pridáme citrónovú trávu a zázvor a odložíme bokom, na vedľajší tanier.
  4. Papriky a cibuľu tiež rýchlo opečieme, len aby trošku zmäkli. Tiež stačí tak 2-3 minúty.
  5. Mäso vrátime do panvice k paprikám a cibuli. Dobre pokvápeme limetkovou šťavou a posypeme koriandrovou vňaťou.
  6. Ozdobíme nasekanou chili papričkou. Podávame s basmati ryžou.