Oprážané teľacie mäso
Thajský stir-fry s teľacím mäsom a paprikami (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Blížia sa horúce letné dni a s nimi chuť na rýchle jednoduché jedlá.
Recept je z BBC Food.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na tenké pásiky.
- Nachystáme si ostatné suroviny, všetko nakrájame na tzv. Stir-fry veľkosti... : papriky nakrájame na pásiky, cibuľu na väčšie kúsky, cesnak a zázvor na tenké pásiky. Z citrónovej trávy si vyberieme jemné vnútro a tiež nakrájame.
- Na sezamovom oleji a cesnaku sprudka opečieme mäso z oboch strán. Asi tak 2-3 minúty. Pridáme citrónovú trávu a zázvor a odložíme bokom, na vedľajší tanier.
- Papriky a cibuľu tiež rýchlo opečieme, len aby trošku zmäkli. Tiež stačí tak 2-3 minúty.
- Mäso vrátime do panvice k paprikám a cibuli. Dobre pokvápeme limetkovou šťavou a posypeme koriandrovou vňaťou.
- Ozdobíme nasekanou chili papričkou. Podávame s basmati ryžou.