Thajský šalát s hovädzím mäsom
Autor receptu: katka444
Postup- Nakrájame šalátové listy, paradajky a uhorku nakrájame na plátky. Všetku zeleninu dáme na tanier.
Ošúpeme cesnak a pretlačíme. Obtrháme listy z vôňovca citrónového a z vnútrajška nakrájame za jednu lyžičku. Na tenké pásiky pokrájame hovädzie mäso a odložíme nabok. Opláchneme bylinky, osušíme a nakrájame ich nadrobno.
- Rastlinný olej zohrejeme na veľkej panvici a cesnak s vôňovcom citrónovým pražíme 30 sekúnd, kým nezozlatnú.
Pridáme mäso a opekáme ho na najsilnejšom plameni 1 až 2 minúty pri stálom miešaní, dávame pozor, aby sa pásiky mäsa nezlepili dokopy. Keď je mäso hotové umiestníme ho zeleninu.
- Vytlačíme 2 lyžice limetovej šťavy a pridáme do hrnca s bylinkami, olivovým olejom a čili omáčkou. Pri stálom miešaní povaríme asi minútu a prelejeme hotovým zálevom šalát a mäso a servírujeme.
|