Thajské tofu podľa Marka fotorecept

tlakovyhrncek - bez fotkytlakovyhrncek, 31. októbra 2013

Milí gurmáni a jedáci... Pripravil som si pre Vás jednoduchý recept na spôsob ázijskej kuchyne, ktorý je nielen lacný, ale aj na prípravu nenáročný. Zobraziť celý popisMilí gurmáni a jedáci... Pripravil som si pre Vás jednoduchý recept na spôsob ázijskej kuchyne, ktorý je nielen lacný, ale aj na prípravu nenáročný. Som študentom VŠ a občas zavítam do najbližšieho bistra na niečo chutné (a lacné :D).Možno si poviete, že to čo som pripravil nie je ani zďaleka porovnateľné s ázijskou kuchyňou, vedzte ale, že som týmto jedlom potešil nielen moju priateľku, ale hlavne seba :P. Možno Vám bude moja premiéra inšpiráciou. Dobrú chuť :) Marko

3-4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
4 strúčiky
1
 Asia-fix z Lídlu
 podľa chuti
 alebo ryža




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny

    Thajské tofu podľa Marka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tofu si nakrájame na kocky, ktoré dáme do misky. Pridáme soľ, sójovú omáčku, pretlačený cesnak a klíčky.

    Thajské tofu podľa Marka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ošúpeme cibuľu, nakrájame na pásiky a dáme ju restovať na olej.

    Thajské tofu podľa Marka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po chvíľke pridáme obsah misky s tofu a cca 10 min pražíme.

    Thajské tofu podľa Marka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mrazenú zeleninu (Thajský mix) a necháme dusiť do 10 min.

    Thajské tofu podľa Marka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zeleninka sa nám zatiaľ dusí a my si zatiaľ pripravíme fixátor (Asia Fix- dostupné v Lidli), ktorý zmiešame s 300 ml vody.

    Thajské tofu podľa Marka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď máme zeleninu podusenú, pridáme fixátor a varíme cca 7 minút za občasného miešania. Po zhustnutí máme náš mix hotový. Ja som si k tomu spravil ryžu, ale vhodné môžu byť napríklad ryžové rezance. Dobrú chuť.

    Thajské tofu podľa Marka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
ja sice tofu nejem, ale ak vam chuti, tak je to OK, z coho je vyrobeny ten fixator netusim, myslim, ze by si ho mohol nahradit skrobom rozmiesanym vo vode
afataga
to si musis vyskusat, zavisi kolko si toho uklohnil :-) a ake to chces mat huste, ja ked robim cinu z dvoch kuracich prsov a zeleniny, dam asi do pol salky 2 KL skrobu, take nie moc kopcove a prevarit 2 min. a nebudes v tom mat tie chemicke sragory