Thajské kuracie červené karí

alexdidi - fotkaalexdidi, 30. septembra 2015
Thajské kuracie červené karí
Foto: alexdidi

Veľmi sme si obľúbili thajskú kuchyňu a preto ju aj pomerne často pripravujem. Toto je jeden z našich obľúbených receptov.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g vykostené
2 PL červená
1 strúčik
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
 čerstvý strúhaný
400 ml kokosové
100 ml
2 PL
2 PL
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky suroviny. Kuracie stehná bez kože porežeme na rezance, kápiu a cibuľu na plátky, cesnak a zázvor nadrobno, zelenú cibuľku a chilli na šikmé tenké kolieska.

  2. 2

    Vo woku na horúcom oleji prudko opečieme kuracie stehná. Ja ich restujem po častiach, aby nepustili vodu a nedusili sa. Odložíme bokom.

  3. 3

    Do woku dáme curry pastu, opekáme a postupne pridávame a stále miešame: zázvor, cesnak, Kápiu, chilli, červ. cibuľu, rybiu a ustricovú omáčku, kôru z limetky. Opekáme veľmi krátko. Prilejeme vývar a kokosové mlieko, vložíme citrónovú trávu(roztlačenú tĺčikom na mäso) a opečené kuracie mäso. Chvíľku povaríme a dochutíme aj limetkou. pridáme aj natrhané lístky koriandra.

  4. 4

    Podávame so širokými ryžovými rezancami(takto nám chutí najviac) alebo jazmínovou ryžou s lístočkami koriandra a mesiačikom limetky.

    Thajské kuracie červené karí - obrázok 4

Diskusia k receptu

mirop
vyzera to nadherne... dal by som si
havino
výborný recept, ja tiež už v poslednej dobe len z kuracích stehien, fotka super
radox1
pod toto by som sa podpisal,ocenujem stehna,nie tie nevyrazne pilinove prsia.
jarunka
Veru, stehna su chutnejsie ako prsia, musi to byt dobre a ten koriander milujem.
marfa441
dobra den, ja mam jednu otazku nieje ta curry pasta červena vela, nebude to velmy štiplave?
alexdidi
@marfa441 , môžeš dať najprv 1PL curry pasty, potom ochutnáš a prípadne pridať viac. Pre nás to však veľa nebolo.
afataga
jej hura, uz viem, kde pouzijem citronovu travu co som dostala, ale je susena, mam ju podrvit v maziari? ale ten koriander vynecham aj rybiu omacku, ja to vyvazim chilli :-)
alexdidi
@Afataga , so sušenou citrónovou trávou nemám dobré skúsenosti. Keď som ju pridala len tak povariť, zostala trochu tvrdšia. Potom som ju skúsila namočiť, ale ani to nebolo ono. Podrviť v mažiari ma nenapadlo, skúsim, ale tiež by som uvítala dobrú radu ako na ňu.
afataga
uz bude aj jedno z mojich najoblubenejsich :-), hlasim, ze fakt vyyyborne, aj ked som musela trochu improvizovat, rybaciu omacku nemam, citr. trava bola susena, ale v pohode sa rozvarila za chvilocku, dala som viac chilli, ved ako inak? :-), kvoli tomuto rcp som si kupila kari pastu a isto ju vyuzijem, cerstvy koriander nemam, dala som suseny a petrzlenovu vnat na zaver. Cukalo mat dat kurkumu, ale odolala som. U nas s kuskusom, tu je dokaz:



alexdidi
@Afataga , teší ma, že chutilo. Ešte k tej citrónovej tráve. Nedávno som kúpila citrónovú trávu ako prášok a ten sa samozrejme krásne rozpustí, ale predtým som mala sušenú mrazom, tá bola porezaná na drobno a zostávala stále trochu tvrdá. Najlepšia je čerstvá, ale k tej sa dostanem len zriedka.
afataga
dakujem, ale to len vdaka tebe :-) a ja som zas zabudla napisat, ze som dala aj jednu paradajku, ja mam susenu, su to kusky dlhe cca 1 cm, neviem ako je susena, dostala som ako darcek z Bali, ale uvarila sa uplne do makka
ocek
Vyzerá to výborne, ale kde zohnať tie suroviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia