Thajská rybacia polievka s čili

Thajská rybacia polievka s čili
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Suroviny

4
porcie
25
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Nadrobno nakrájanú cibuľu, pancieriky kreviet a na kocky nakrájanú červenú papriku orestujeme. Pridáme najemno nasekaný zázvor, nasekané čili, citrónovú trávu – rozrezanú na polovice alebo potlčenú paličkou, soľ a korenie, zalejeme vodou alebo vývarom.

Uvaríme silný vývar a na záver pridáme kokosové mlieko a smotanu na zjemnenie. Prepasírujeme cez sitko. Ochutíme limetovou šťavou. Kúsky tuniaka, lososa, krevety, mušle a paradajky zbavené jadierok opečieme na rozpálenej panvici s troškou cesnaku, čili, soľou a korením (2 – 3 minúty).

Vložíme do veľkého taniera a zalejeme horúcim krémom.
Thajská rybacia polievka s čili - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

2 komentáre k receptu
  • retig, 12. mája 2010 o 23:40
    Pán Artz uznávam, že patríte k slovenskej kuchárskej špičke. Ale povedzte, koľko hostí si u vás za posledný mesiac objednalo túto dobrotu? A koľko čitateľov Pravdy má v chladničke suroviny potrebné na jej prípravu?


  • 2010, 13. mája 2010 o 01:21
    Vyzera to super asi to chuti super len to nie je thajska polievka ,
    je to thajska fuzia moderna europska polievka s thajskym vplyvom.
    Dovod, hlavna thajska surovina rybacia omacka tam nie je.
    Plus smotana ako surovina neexistuje v thajskej kuchynu naco ju davat ked je tam kosove mlieko, ked sa chce chustejsia konzistencia da sa kokosovy krem.
    V takejto super variante by sa v thajsku pouzila aj lepsia varianta zazvoru "galangar".Este jedna vec, ked uz vrtam, olivovy olej sa nepouziva v thajsku ,obycajny rastlinny alebo cerveny z palmovych semien .
    Najblizsie je asi thajska"Tom Kha Pladuk" ale ta ma tiez rybaciu omacku .



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Varecha 17/2014: Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.

Veľká noc v Holandsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes píše Janger.

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist