Thajská rybacia polievka s čili

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. apríla 2010 10:23
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Thajská rybacia polievka s čiliFoto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
25 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu, pancieriky kreviet a na kocky nakrájanú červenú papriku orestujeme. Pridáme najemno nasekaný zázvor, nasekané čili, citrónovú trávu – rozrezanú na polovice alebo potlčenú paličkou, soľ a korenie, zalejeme vodou alebo vývarom.

  2. 2

    Uvaríme silný vývar a na záver pridáme kokosové mlieko a smotanu na zjemnenie. Prepasírujeme cez sitko. Ochutíme limetovou šťavou. Kúsky tuniaka, lososa, krevety, mušle a paradajky zbavené jadierok opečieme na rozpálenej panvici s troškou cesnaku, čili, soľou a korením (2 – 3 minúty).

  3. 3

    Vložíme do veľkého taniera a zalejeme horúcim krémom.

    Thajská rybacia polievka s čili - obrázok 3
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist