Thajská rybacia polievka s čili

Thajská rybacia polievka s čili
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Suroviny

4
porcie
25
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nadrobno nakrájanú cibuľu, pancieriky kreviet a na kocky nakrájanú červenú papriku orestujeme. Pridáme najemno nasekaný zázvor, nasekané čili, citrónovú trávu – rozrezanú na polovice alebo potlčenú paličkou, soľ a korenie, zalejeme vodou alebo vývarom.

2

Uvaríme silný vývar a na záver pridáme kokosové mlieko a smotanu na zjemnenie. Prepasírujeme cez sitko. Ochutíme limetovou šťavou. Kúsky tuniaka, lososa, krevety, mušle a paradajky zbavené jadierok opečieme na rozpálenej panvici s troškou cesnaku, čili, soľou a korením (2 – 3 minúty).

3

Vložíme do veľkého taniera a zalejeme horúcim krémom.
Thajská rybacia polievka s čili - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • retig, 12. mája 2010 o 23:40
    Pán Artz uznávam, že patríte k slovenskej kuchárskej špičke. Ale povedzte, koľko hostí si u vás za posledný mesiac objednalo túto dobrotu? A koľko čitateľov Pravdy má v chladničke suroviny potrebné na jej prípravu?


  • 2010, 13. mája 2010 o 01:21
    Vyzera to super asi to chuti super len to nie je thajska polievka ,
    je to thajska fuzia moderna europska polievka s thajskym vplyvom.
    Dovod, hlavna thajska surovina rybacia omacka tam nie je.
    Plus smotana ako surovina neexistuje v thajskej kuchynu naco ju davat ked je tam kosove mlieko, ked sa chce chustejsia konzistencia da sa kokosovy krem.
    V takejto super variante by sa v thajsku pouzila aj lepsia varianta zazvoru "galangar".Este jedna vec, ked uz vrtam, olivovy olej sa nepouziva v thajsku ,obycajny rastlinny alebo cerveny z palmovych semien .
    Najblizsie je asi thajska"Tom Kha Pladuk" ale ta ma tiez rybaciu omacku .



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist