Thajská kuracinka na červenom karí

Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
Thajská kuracinka na červenom karí
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
50 g
300 g
50 g
30 g
100 g
 podľa chuti
5 g
1 ks
10 g
20 g
1 ks
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a prudko orestujeme na oleji.

  2. 2

    Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme nakrájaný zázvor, karí pastu, limetkové listy, citrónovú trávu, pokrájané paradajky, rybaciu omáčku, červenú cibuľu a všetko spolu povaríme asi 5 minút.

  3. 3

    Pred podávaním posypeme čerstvo posekaným koriandrom, pokvapkáme sezamovým olejom a podávame s limetom a posekanými čili papričkami, aby si jedlo každý dochutil podľa seba.

Diskusia k receptu

marienka44
Kari pastu, limetkovy list, citron.travu... nemam, takze toto jedlo nemozem pripravit. :-(
babkamt
Už dávno hľadám citrónovú trávu,neviem sa k nej dostať.Mám cesnakoú trávu.Môže sa tam dať list z obyčajného citrónovníka?
lucylee
@babkamt listom z citronovnika by si nahradila limetove listy, ale citronova trava je specificka a neda sa nahradit nicim pokial viem. My ju mame na zahrade, cakam kym vyrastie :)
babidka
Marienka , citronova trava sa da nahradit cerstvym zazavorom nasekanym na male kusky/ podla @2010 aj podla @hkbarbie /.Kari pastu kupis v supermarkete a limetkovy list nahradis listom z citronovnika ...co sice moze byt problem ked nemas ani ten:-) ale ja tam davam iba limetkovu koru, co sice nie je to prave , ale ked si nejedla original , tak to ani nevadi ;-))))))))))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia