Těstoviny s vejci a česnekovou pažitkou

klukodvody - fotkaklukodvody, 24. apríla 2015

Kolegové milí .Dávám něco ,co se snad ani receptem nedá nazvat ,ale v jednoduchosti je krása a je to asi všeobecně známé ,ale já Zobraziť celý popisKolegové milí .Dávám něco ,co se snad ani receptem nedá nazvat ,ale v jednoduchosti je krása a je to asi všeobecně známé ,ale já někdy na takové jednoduché rychlovky zapomínám a rád si je připomenu .Dneska je pátek a potřeboval jsem opravdu rychle dát něco bezmasého .Pro lidi co nechtějí sádlo ,tak mohou nahradit olejem a nebo máslem .

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (radšej väčšie)
6 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Těstoviny dáme vařit do osolené vody a mezi tím si připravíme česnekovou a nebo normální pažitku ,tu česnekovou jsem nafotil a přidal proto ,že jsem tady o ní s někým mluvil .Omlouvám se ,že už nevím kdo to byl ,ale prostě je tady a rozšleháme si vejce .

    Těstoviny s vejci a česnekovou pažitkou - obrázok 1
  2. 2

    Na pánvičce si ohřejeme sádlo ,nebo kdo nechce sádlo ,nebo nemůže ,tak si dá lžíci jiného tuku a těstoviny si ocedíme .Fotku těstovin jen pro odhad velikosti ,které používám .

    Těstoviny s vejci a česnekovou pažitkou - obrázok 2
  3. 3

    Těstoviny necháme krátce osmahnout ,jen aby se prohřály a zalijeme vejci a přidáme pažitku ,podle chuti osolíme a opepříme ,každý jak má rád .No a k tomu okurek ,nebo čalamádu a nebo kompot ,kdo co má a opět co má rád .

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekná inšpirácia, ja by som asi cestoviny nahradila haluškami.
denyany
Práve som niečo veľmi podobné urobila dcére. Zapnem varechu a tu tiež cestovina s vajcom! Rýchle a variabilné- manželovi tam pred vajcom šupnem aj kúsok klobásky na kocky alebo papriku.
elixir
Cestoviny s vajcom ľúbim, už som dlho nemala, ďakujem za inšpiráciu. :)
klukodvody
@denyany i já dávám normálně klobásku nebo uzené ,ale v pátek ne a tohle jsem dělal v pátek .@kecemis jsem rád ,že se recept hodí ale asi by se Tvoje vnučka strhla při tom nošení protože vážím 100 kg tak nevím ,ale určitě ji pozdravuji .A všem ostatním děkuji za komentář a těší mně ,že připomenu jednoduché jídlo .Krásný večer přeji všem .
aroooo
dobrý nápad, týmto si mi pripomenul, že som dávno nerobila halušky / s nastrúhanými 2-3 zemiakmi/ a takto s vajcami a pažítkou, k tomu hláv. šalát alebo zavárané uhorky.... mňam
mariamka
tiez to moji maju radi, robim, ked uz neviem, kam z konopi :) akurat, ze to robim opacne,, prazenicu na cibulke a do nej cestoviny
evanaaa
Občas halušky, občas sú to širšie rezance, máme to radi, postup tak, ako aj ty, najprv opiecť a obaliť cestoviny nejakým tukom a na to pootm hodiť vajcia, nieekdy som dala aj nadrobno nakrájanú a opraženú údenú slaninku na cestoviny, ešte pred pridaním vajec. Kyslá uhorka, alebo hlávkový šalát zaručí, že to bude chutné, aj keď jednoduché jedlo.
fejton1
Skvele jedlo.Ja si prepražim trochu masla, prídam cestoviny,prehrejem a vajička. Nakoniec pokapem trocha čili omačkou.
smejkad
Bez pažítky a na spodok údenú slaninku, mňam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia