Tepsi kebab
Tepsi kebab baklažánový (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Ďalšia variácia na chutný tepsi
kebab :-) Rýchle, jednoduché
jedlo z jedného plechu.
Postup
- Budeme potrebovať zo 5-6 veľkých dlhých baklažánov, ktoré pokrájame na väčšie/hrubé kruhy. A keďže baklažán ľúbi soľ, tak tie kusy už vopred z jednej strany aj osolíme. Ďalej si pripravíme mäsovú zmes. V jednej miske zmiešame mäso, na jemno strúhaný surový zemiak a cesnak, na hrubo strúhanú cibuľu, na drobno pokrájanú kapiu a vňať. Pridáme mletú papriku, soľ, Isot (nemusí byť) a bielok vajca. A napokon celé dobre premiešame do kopy :-)
- Na zálievku si rozmixujeme väčšie celé zrelé paradajky, pridáme soľ, olej a oregano. Podľa potreby môžte pridať ešte aj 1 dl vody ak sa vám zdá tá zálievka málo :-)
- Do pekáča najprv vylejeme zálievku a porozkladáme baklažán. Následne formujeme podlhovasté köfte a ukladáme rovno medzi baklažán. Na vrch pokrájame malé kúsky masla a dáme takto odokryté piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na cca 1 hodinku.
- A jedlo pre celú rodinku je na stole ;-P
Už len prílohu k nemu a môžte si obed/večeru vychutnať!
Dobrú chuť.
- Ja som k tomu pripravila chlebové placky a cesnakový jogurt :-)