Tepsi kebab

Tepsi kebab baklažánový (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Ďalšia variácia na chutný tepsi kebab :-) Rýchle, jednoduché jedlo z jedného plechu.

Suroviny

Postup

  1. Budeme potrebovať zo 5-6 veľkých dlhých baklažánov, ktoré pokrájame na väčšie/hrubé kruhy. A keďže baklažán ľúbi soľ, tak tie kusy už vopred z jednej strany aj osolíme. Ďalej si pripravíme mäsovú zmes. V jednej miske zmiešame mäso, na jemno strúhaný surový zemiak a cesnak, na hrubo strúhanú cibuľu, na drobno pokrájanú kapiu a vňať. Pridáme mletú papriku, soľ, Isot (nemusí byť) a bielok vajca. A napokon celé dobre premiešame do kopy :-)
  2. Na zálievku si rozmixujeme väčšie celé zrelé paradajky, pridáme soľ, olej a oregano. Podľa potreby môžte pridať ešte aj 1 dl vody ak sa vám zdá tá zálievka málo :-)
  3. Do pekáča najprv vylejeme zálievku a porozkladáme baklažán. Následne formujeme podlhovasté köfte a ukladáme rovno medzi baklažán. Na vrch pokrájame malé kúsky masla a dáme takto odokryté piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na cca 1 hodinku.
  4. A jedlo pre celú rodinku je na stole ;-P Už len prílohu k nemu a môžte si obed/večeru vychutnať! Dobrú chuť.
  5. Ja som k tomu pripravila chlebové placky a cesnakový jogurt :-)