Tepsi kebab
Tepsi kebab

Tepsi kebab baklažánový fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 20. augusta 2019
Tepsi kebab baklažánový (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ďalšia variácia na chutný tepsi kebab :-) Rýchle, jednoduché jedlo z jedného plechu.

Suroviny

Mäsová zmes:
750 g mleté
1 ks
1 ks
1 ks čerstvá
malý zväzok
3-4 strúčiky
1 ks
 podľa potreby
1-2 KL
1 KL
Zálievka:
8-9 ks čerstvé
2 KL
1/2 KL
1/2 dl
Okrem toho:
5-6 ks dlhý
50 g (82 %)




Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať zo 5-6 veľkých dlhých baklažánov, ktoré pokrájame na väčšie/hrubé kruhy. A keďže baklažán ľúbi soľ, tak tie kusy už vopred z jednej strany aj osolíme. Ďalej si pripravíme mäsovú zmes. V jednej miske zmiešame mäso, na jemno strúhaný surový zemiak a cesnak, na hrubo strúhanú cibuľu, na drobno pokrájanú kapiu a vňať. Pridáme mletú papriku, soľ, Isot (nemusí byť) a bielok vajca. A napokon celé dobre premiešame do kopy :-)

    Tepsi kebab baklažánový (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na zálievku si rozmixujeme väčšie celé zrelé paradajky, pridáme soľ, olej a oregano. Podľa potreby môžte pridať ešte aj 1 dl vody ak sa vám zdá tá zálievka málo :-)

    Tepsi kebab baklažánový (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáča najprv vylejeme zálievku a porozkladáme baklažán. Následne formujeme podlhovasté köfte a ukladáme rovno medzi baklažán. Na vrch pokrájame malé kúsky masla a dáme takto odokryté piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na cca 1 hodinku.

    Tepsi kebab baklažánový (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A jedlo pre celú rodinku je na stole ;-P Už len prílohu k nemu a môžte si obed/večeru vychutnať! Dobrú chuť.

    Tepsi kebab baklažánový (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som k tomu pripravila chlebové placky a cesnakový jogurt :-)

    Tepsi kebab baklažánový (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Domácí suroviny, léto a výborné receptíky od Cesmínky, co víc si přát?! Odvolávám, že placky bych jedla holé, nenenene, beru aj tento kebab. Kouzelná fota, chutný recept!
jabaletka
Dcérka má alergiu na vaječný bielok, mohlo by to mäsko držať pokope aj bez neho, že?
denyany
Toto musí byť také chutné! Páči sa mi jednoduchá príprava, aj priestor na variácie. Určite urobím, potom dám vedieť. Krásny deň Ti želám;-)
cesminaz
@Haji :-) no ano,teraz máme v záhrade plno všeliakej zeleniny,tak to aj využívam :-) Vdaka za komentík,pozdravujem. @Marianne :-)) vdaka za milé slová. Pozdravujem! @jabaletka robievam velmi často aj bez bielka,malo by to držať riadne pokope :-) @Denyany zlatá,dakujem za nakuknutie :-) som rada,že ťa recept zaujal.Budem čakať tvoju odozvu :-) Pozdravujem.
1x haji
haji
@afataga (22.8.2019 10:50)
Víc maska, méně baklažánu, také jednoduché!
monty469
Mila Cesminka, no co povedat. Uzasny recept, ako vsetky recepty od teba. Mam mini patizony, urobim to s nimi miesto baklazanu
cesminaz
@Monty zlatá,kludne sprav aj s tými :-) bude to tiež super iste.Baklažán sa vlastne dá nahradit aj cukinou :-) Pozdravujem. @Trencanka :-) dakujem za milé slová,som rada že sa recept páči! Budem rada ak vyskúšaš a dúfam,že dáš potom vedieť :-)
pivonka
Nechcela som mlieť pekné pliecko, tak som ho pokrájala, ochutila a ostatné urobila podľa tohto receptu. Je to výborné! A ešte aj menej prácne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia