Teplý zeleninový šalát

tetrisss - fotkatetrisss, 1. mája 2012
Teplý zeleninový šalát
Foto: tetrisss

Dnes bol taký super krásny deň, leto prišlo a aj jedálniček treba obnoviť a zelenina na toto teplo je úplne tá najlepšia voľba, najmä, Zobraziť celý popisDnes bol taký super krásny deň, leto prišlo a aj jedálniček treba obnoviť a zelenina na toto teplo je úplne tá najlepšia voľba, najmä, keď ku nej som upiekla pomalým spôsobom bôčik :)

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
6 ks, veľkých
2 strúčiky
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame priečne na mesiačiky, papriku pozdĺžne na osminky a hríby na štvrtiny. Najlepšie do woku, ale stačí aj hlbšia panvica, nalejeme olej, zohrejeme ho a postupne oprážame zeleninu. Ja som začala cibuľou 2 minúty, potom paprika 3 minúty a nakoniec hríby 5minút. Každú opečenú zeleninu zakaždým vyberiete do misy po odkvapkaní od oleja. Nakoniec nasypeme na ňu posekaný cesnak, oregano a môžete osoliť, ale ani netreba. Nakoniec som navrch nastrúhala trochu tvrdého syra, najlepšie parmezánu.

  2. 2

    Je to výborná príloha, ale s kúskom cheba aj samostatná letná večera.

Diskusia k receptu

pivonka
V poslednom čase vyhľadávam takéto ľahké recepty a radšej bez toho bôčika, aj keď ho veľmi ľúbim. Ide do kk.
3sandra3
aj ja som v tomto recepte objavila parádnu chuť,,,resp. zatiaľ som ju neobjavila, ale viem si tú úžasnú chuť predstaviť. Šalátik si dávam do kk a budem ho robiť často. Páči sa mi.
salinka
Teraz budu taketo fantasticke salatiky zase v kurze. Vyskusame :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia