Šošovicový šalát
Teplý šalát s mangoldom a šošovicou (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Toto je jeden z tých jednoduchých receptov, že keď ho vidíte si poviete : no že ma to teda
nenapadlo. Veru tak.
Chutný, zdravý a žiadna veda.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si hlavné suroviny: uvarený mangold, uvarenú šošovicu a paradajky cherry.
Ja varím mangold pár minút v osolenej vode. Šošovicu namočím na 15 - 20 minút do teplej vody. Potom vodu zlejem a šošovicu dám variť v čistej vode so strúčikom cesnaku a bobkovým listom.
- Na panvici do sklovita opražíme na troške olivového oleja nasekanú cibuľu. Pridáme prekrojené paradajky.
- Keď paradajky trochu zmäknú pridáme šošovicu a po chvíli aj mangold.
- Dobre pokvápeme olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti ... a podávame.
Môže byť ako samostatný šalát alebo ako príloha k mäsu či rybe.