Teplý karfiolový tatarák (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto. Niekto protestuje? :)

Postup

  1. Do osolenej vody dáme variť ružičky karfiolu a pokrájaný zemiak. Varíme domäkka, aby sa dala hmota pretlačiť.
  2. Medzitým si zmiešame suroviny na dochutenie: cibuľa /vhodnejšia je červená/, cesnak, worchester, papriková pasta pálivá, ČMK, horčica, kečup, olej olivový panenský, pokrájané olivy, soľ podľa chuti. Dobre premiešame a necháme odležať.
  3. Uvarený karfiol so zemiakmi scedíme a pretlačíme pučidlom, či ako sa to volá :)
  4. Zmiešame a podľa potreby dochutíme, resp. pridáme olej, aby bola konzistencia akurátna.
  5. Porobíme hrianky, natrieme maslom alebo oliv. olejom, alebo tak aj tak :)
  6. Rodinka spí a ani netuší, čo za dobrota ich čaká. Pochutili sme si.
  7. A z karfiolového vývaru je výborná polievka. Stačí ľubovoľnú zeleninu opražiť na masle, zaliať vývarom, prevariť, dochutiť. Na závarku som vhodila vločky.
  8. Je to napodiv aj celkom sýte, verím, že si pochutíte.