Teplý karfiolový tatarák (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Keď vám zostane pol hlávky karfiolu a máte radi tatarákovú chuť. Dá sa aj takto. Niekto
protestuje? :)
Postup
- Do osolenej vody dáme variť ružičky karfiolu a pokrájaný zemiak. Varíme domäkka, aby sa dala hmota pretlačiť.
- Medzitým si zmiešame suroviny na dochutenie: cibuľa /vhodnejšia je červená/, cesnak, worchester, papriková pasta pálivá, ČMK, horčica, kečup, olej olivový panenský, pokrájané olivy, soľ podľa chuti. Dobre premiešame a necháme odležať.
- Uvarený karfiol so zemiakmi scedíme a pretlačíme pučidlom, či ako sa to volá :)
- Zmiešame a podľa potreby dochutíme, resp. pridáme olej, aby bola konzistencia akurátna.
- Porobíme hrianky, natrieme maslom alebo oliv. olejom, alebo tak aj tak :)
- Rodinka spí a ani netuší, čo za dobrota ich čaká. Pochutili sme si.
- A z karfiolového vývaru je výborná polievka. Stačí ľubovoľnú zeleninu opražiť na masle, zaliať vývarom, prevariť, dochutiť. Na závarku som vhodila vločky.
- Je to napodiv aj celkom sýte, verím, že si pochutíte.