Teplý čokoládový nápoj
Autor receptu: patincatsomekitchen
Práve v chladnejších zimných dňoch môže takýto teplý čokoládový nápoj padnúť vhod. Základom receptu je dobrá
čokoláda s vysokým obsahom kakaa. Nápoj tak nebude príliš presladený a nedostanete do seba veľké množstvo
cukru. Ak sa čokoládam z obchodu vyhýbate úplne, vyrobte si vlastnú domácu čokoládu. Na zahriatie tela pridajte
škoricu, ktorá organizmus prehreje zvnútra.
Postup
- Do malého hrnčeka dajte čokoládu nalámanú na kúsky. Pridajte trochu mlieka a zohrievajte na malom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Pridajte zvyšné mlieko, škoricu a dobre premiešajte. Zohrievajte ešte chvíľu tak, aby sa všetko mlieko zohrialo a chute sa prepojili.
- Prelejte do šálok a servírujte teplé.