Teplý čokoládový nápoj

Autor receptu: patincatsomekitchen

Práve v chladnejších zimných dňoch môže takýto teplý čokoládový nápoj padnúť vhod. Základom receptu je dobrá čokoláda s vysokým obsahom kakaa. Nápoj tak nebude príliš presladený a nedostanete do seba veľké množstvo cukru. Ak sa čokoládam z obchodu vyhýbate úplne, vyrobte si vlastnú domácu čokoládu. Na zahriatie tela pridajte škoricu, ktorá organizmus prehreje zvnútra.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do malého hrnčeka dajte čokoládu nalámanú na kúsky. Pridajte trochu mlieka a zohrievajte na malom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí.
  2. Pridajte zvyšné mlieko, škoricu a dobre premiešajte. Zohrievajte ešte chvíľu tak, aby sa všetko mlieko zohrialo a chute sa prepojili.
  3. Prelejte do šálok a servírujte teplé.