Teplý brokolicový šalát

Autor receptu: alena45

Môj obľúbený zimný šalát.

1
porcia
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Brokolicu rozoberieme na väčšie ružičky a dáme variť do neosolenej vody. Varíme asi 5 minút. Zlejeme a necháme trošku vychladnúť. Zo slaniny odrežeme tenký plátok, pokrájame na pásiky a dáme opražiť na panvicu. Z tohto veľkého plátku som použila len polovičku.
  2. Preberieme si semiačka. Ja som tentokrát mala len slnečnicové a ľanové. Brokolicu nasekáme na menšie kúsky.
  3. Semiačka prihodíme k opraženej slaninke a rýchlo prikryjeme, lebo obzvlášť ľanové praskajú a lietajú po celej kuchyni. Keď sú semiačka opražené, odstavíme panvicu z ohňa, po chvíli odkryjeme a prihodíme posekanú brokolicu. Dobre premiešame, dáme ešte na chvíľu na oheň a prehrejeme. Preložíme do misky a povrch posypeme nasekaným kúskom plesňového syra.
  4. Keďže slanina aj plesňový syr sú dostatočne slané, nie je potrebné soliť vodu na brokolicu. Rovnako robievam karfiolový aj kelový šalát. Kel pokrájam na kocky a dám na chvíľu povariť. Niekedy si pridám uvarené čínske rezance.