Teľacie pľúca na šošovici

eraserheadEraserhead, 4. júla 2013 9:29
Ďalšie jeho recepty »

..ak máte aj iné čerstvé vnútornosti pripravte si studené predjedlo

2
porcie
5 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pľúca dáme variť do studenej osolenej vody pridáme zeleninu, korenia a na slabom ohni varíme asi 2 hodiny, (keď voda zovrie môžete túto vyliať pľúca opláchnuť a dať opäť variť do studenej vody, v tomto prípade zeleninu a korenia pridáme až na druhý krát).

  2. 2

    V polovici varenia pridáme šošovicu a všetko uvaríme domäkka. Keď je jedlo uvarené, pomocou sitka zbavíme šošovicu tekutiny, pľúca nakrájame natenko a ozdobíme šípkami a lekvárom. Podávame teplé alebo studené.

  3. 3

    Vývar nevyhadzujeme, buď ho rozmixujeme s časťou šošovice na krémovú polievku alebo si ho odložíme na podlievanie iného jedla pri dusení alebo pečení.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist