Teľacie plátky italiano fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 23. novembra 2015

Talianska kuchyňa nie sú len špagety a pizza...

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
75 g (polenta)
4,5 dcl
1 strúčik veľký
2-3 ks
1 hrsť
1/2 ČL
2 PL
1 ČL
6 plátkov dlhých tenkých
1 ks
1 ks menšia




Postup

  1. 1

    Celý chod pozostáva z paradajkovo-olivovej omáčky s tymiánom, plátkov teľaciny, slaninou obvinutých koliesok polenty s kúskami mozarelly a na pare dusenej brokolice. Z každého primerane. Začať treba prípravou polenty. Je dostať aj instantnú, tá sa uvarí skôr. Mám doma hrubšiu kukuričnú krupicu. 4,5dcl vody som nechala zovrieť, osolila som ju a pozvoľna do nej nasypala za stáleho miešania krupicu. Potrebuje asi 20 minút mierneho pobublávania, počas ktorého aj fŕka, preto použite radšej vyššiu nádobu. Uvarená sa oddeľuje od stien nádoby. Vyliala som ju na dosku, uhladila stierkou a nechala vychladnúť

    Teľacie plátky italiano (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sparené a olúpané paradajky som nakrájala na kocky, olivy na štvrtinky. Priniesla som si balenie naložené s tymiánom, takže sú ochutené. Na lyžici oleja som nechala prehriať popučený a posekaný cesnak s polovicou lyžičky sušeného tymiánu. Pridala som paradajky a nechala ich podusiť pár minút, neskôr pribudli olivy a omáčka sa varila - redukovala na miernom ohni. Medzičasom som naparila aj osolenú brokolicu.

    Teľacie plátky italiano (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umyté a osušené mäso som sa pokúsila nakrájať priečne cez vlákna na plátky. Sú dosť kostrbaté.

    Teľacie plátky italiano (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plátky som medzi dvomi hárkami papiera na pečenie jemne naklepala, osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Teľacie plátky italiano (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici som rozohriala maslo so zvyšným olejom a mäso z oboch strán rýchlo opiekla. Panvicu som na chvíľu zakryla, aby sa mäso dorobilo. Z polenty som okrúhlou formičkou vykrajovala kolieska, obalila ich pásikmi slaniny a tiež opiekla na výpeku z mäsa.

    Teľacie plátky italiano (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na opečené spoje slaniny som pokládla kúsky mozarelly a ozdobila ich lístkami tymiánu. Kolieska môžete robiť aj pod grilom, alebo po opečení vložiť do mikrovlnky, aby sa syr trocha roztopil. Neviem, ako je to účelnejšie robiť, videla som len obrázok takejto prílohy a zapáčila sa mi. Na taniere som naložila trocha omáčky, na to plátky mäsa, vedľa polentové kolieska a parenú brokolicu. Dúfam, že celé jedlo zodpovedá talianskej kuchyni, skombinovala som ho z viacerých nápadov. Nám chutilo, dcérke hlavne mäso:-)

    Teľacie plátky italiano (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babkamt
výborne si navarila, posielam ti plný počet hviezdičiek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia