Dusené teľacie mäso

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
150 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne premiesime, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pridáme nadrobno nasekané bylinky a ešte raz premiesime.
  2. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrájame na malé kúsky. V dlaniach z týchto kúskov vytvoríme malé oválky. Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme, až kým nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gnocchi vyberieme a scedíme.
  3. Porciu mäsa osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme rozdrveným cesnakom. Potom mäso sprudka opečieme na rozpálenom tuku z obidvoch strán a odložíme bokom.
  4. Na masti opražíme cibuľu, cesnak, pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme tymian a opražíme dozlata. Pridáme biele víno, ktoré necháme odpariť, a zalejeme vodou, alebo vývarom. Potom vložíme späť mäso a dusíme ho domäkka. Keď je mäsko mäkké, pridáme huby a dovaríme. Vydusené osso buco znovu vyberieme a omáčku necháme varom zredukovať na požadovanú hustotu.
  5. Porcie osso buco poukladáme na bylinkové gnocchi a jemne prelejeme hubovou omáčkou.