Teľacie medailónky na ananáse fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. apríla 2015

Dnešný sviatočný obed sme mali z teľacinky..výborne chutilo mäsko s ananásom..

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1
1 PL
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Teľacie mäso som umyla a osušila..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájala som ho a odblanila..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    z mäsa som vytvarovala okrúhle medailónky...časť som použila na medailónky a druhú časť mäsa som použila na viedenské rezne..medailónky som obalila v múke..troška som ich vyklepala..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na panvicu som dala bravčovú masť a opiekla som medailónky z oboch strán..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na hlbšiu panvicu som dala výpek, pridala som ešte troška masti, pokrájala cibuľu, opiekla a pridala som medailónky..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    medailónky som osolila, okorenila, nastrúhala som zázvor, muškátový oriešok, pridala som pokrájaný cesnak,horčicu, víno a doplnila vodou..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    počas pomalého dusenia som ešte doliala trošku vody...pokiaľ sa medailónky dusili, pokrájala som si ananás...časť som pokrájala a časť som si odložila..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridala som k mäsu ananás, nechala prejsť varom..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokiaľ sa medailónky dusili, uvarila som si prílohu, ryžu..hotové medailónky som podávala s ryžou, ozdobila ananásom vareným aj surovým..prajem vám dobrú chuť..

    Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

klukodvody
No opět krásně upravené a určitě skvělé jídlo .Je to opravdu sváteční jídlo a máš krásný ubrus i když je ho vidět jen kousek .Dám *****
A prosím neber to co napíši jako kritiku jen postesknutí .Jak víš moje recepty jsou spíš pro běžného člověka aby mohl ještě zaplatit různé poplatky a tak se jen tak podívám a zavzpomínám ,kdy tato jídla jsem dělával .Moc často bychom asi toto dělat nemohli .Možná ,že to sem nepatří ale je to tak .Máš to v každém případě krásně upravené a navíc máš k tomu ještě mládí .přeji krásný den.
radox1
recept pekny,a uz ked sme pri tom obruse,ja by som ho dal uplne prec,lebo splyva s jedlom a robi ho nevyraznym,takisto by som ten rustikalny tanier zamenil za viac rovny.takto sa volakedy fotilo na kuchynsky kalendar na chladnicku-70te roky,ale to uz je davno prec.
izabella929
@radox , k tvojmu komentáru iba toľko: nie sme profesionálny kuchári, pečiem a varím pre radosť a svojich najmilejších..nie šom vyučený fotograf, ani kuchár a pekár..je isté, že chyby sa dopustí len ten, čo niečo robí..je zložité venovať sa príprave jedla a zároveň to čo robím aj fotiť...týmto sa neobhajujem, ale stále je to v rovine amatérskej a najľahšie je hľadať na recepte a fotke chyby..škoda, že tu na Varechy skapala ľudskosť a priateľstvo človeka k človeku..vôbec sa ma tvoj komentár nedotkol, len som sa konečne nad všetkým tu zamyslela..a možno bolo na čase..a čo sa týka toho taniera..to nie je rustikálny, ale je francúzsky a podľa mňa je pekný, len som mala použiť ten druhý,ktorý je rovný..takže nech sa ti darí aj všetkým...)) vďaka za komentár...)otvoril si mi oči..
tiginko
ja mám tiež iný vkus ako Izka, ale vôbec by ma nenapadlo sa nad tým pozastavovať. Izka je skvelý človek, je to cítiť z každého jej receptu a slova. Veď predsa každý sme iný, a tu na Vareche je to najviac poznať. Neviem čo sa ti v poslednej dobe stalo @radox , ja som vždy obdivovala tvoje recepty a názory, ale zdá sa mi, že v poslednom čase si dosť negativistický. Mohol by si si konečne na rôznorodosť Varechy zvyknúť. Mne napríklad Izka veľmi pripomína moju úžasnú svokru, keby ešte žila a prispievala by na Varechu, boli by to presne takéto recepy, úpravy stolovania a fotky. Veľmi by ma mrzelo, keby ju niekto takto zotrel
radox1
naopak,izabela vari dobre,a jej recepty by lepsie vynikli,si to tie recepty zasluzia,som rad izabela ze si to zobrala ako radu.
radox1
a este nieco,bola to naozaj len dobra rada,mozno to vyznelo chladne,ale viete ze som uprimny bez liskania a pretvarky,a to tu vseobecne nie je v oblube.
tassiedevil
ako zvyčajne na jednotku...:)***** P.S. pokiaľ by som bol na mieste tých tzv." moderných profesionálov", tak by som radšej čušal...však vidíme čo produkujete...človek ide do reštiky, zaplatí nekresťanské peniaze a ide domov hladný a sklamaný.,..tomu sa hovorí profesionalizmus? myslím, že máte pomýlené remeslo, mali by ste ísť za fotografov....ale dnes už ani to nie je umenie.... Sorry Izka, že som sa rozpísall pod tvojím receptom..a nepodceňuj tých amatérov..:)
frezia68
@izabella929 :mne by to veľmi chutilo,aj to aranžovanie.K tomu by som chcela len toľko,že varíme pre blízkych,či pre seba a na Varechu fotíme to,čo si aj zjeme.Teda odfotím tak,ako doma stolujeme a ak ešte nevychladlo,tak aj konzumujeme.A recept pridám v dobrej vôli pre komunitu,že sa niekomu aj snáď zapáči,ale nemusí.Nefotím do knihy,kalendár a nemením taniere a servis,len podľa mojej chuti.Ak si Ty, @izka , vážiš tie obrusy, či taniere,na ktorých podávaš doma jedlo,tak na nich aj fotíš a aj pre svoju radosť.Robím to isté a nebudem kupovať nové taniere kvôli Vareche.Prezentujem svoje jedlo,ale nie pre výstavu,len pre radosť a podelenie sa s receptom.Mladí sú moderní,ja som v stolovaní konzervatívna a vážim si staré obrusy,porcelán a vidím,že aj Ty máš citový vzťah k prekrásnym,vyšívaným obrusom,to sú rodinné poklady.Prestieraj aj naďalej podľa seba a na tanieri,na ktorom chutí Vám doma.Prezentuješ jedlo a nie porcelán,či obrus. Z každého Tvojho jedla,či zákuska vidieť,že kuchárčina Ťa baví,varíš s láskou a výsledky sú chutné a mohla by si mať aspoň cukráreň.Tá by šírila vôňu perfektných zákuskov vôkol a jej chýr by letel ďaleko :-)))))
tatranka
Izabelka,tvoje recepty sú veľmi chutné a zároveň aj pekne odprezentované.Mäsko v kombinácii s ovocím a hlavne s ananasom je lahôdka,kedy si ju občas urobíme aj my.
Tanier je pekný obrus tiež,neviem od kedy sa viac hodnotí fotenie,ako dobré jedlo.Veď pekná fotografia je už len bonus pre jedlo.
Tiež mi veľmi záleží na odprezentovanej fotografii,ale hlavne pre to,aby som spojila pekné s chutným.
Izabelka,robíš to na Vareche veľmi dobre a ja som na teba pyšná,lebo určitu zásluhu si prisvojujem aj ja / zlákala a nahovorila som ťa na prezentáciu tvojich receptov / práve tu na Vareche.
Bodaj by tu pribúdalo takýchto vareškárov !!!!!!!!!!
Nech sa ti darí !
rela
@radox1 , že vraj úprimný... ??? :-)))
@izabelka , zostaň aj naďalej sama sebou. Nemáš najmenší dôvod nič meniť. :-)
evusik
človek až žasne, čo sa tu všetko nerieši :-) keď niekto uverejní rozmazanú fotku, jedlo na špinavom tanieri, to často krát prehliadate a keď sa niekto snaží tak, ako @izabella929 jedlo naservírované na pekných tanieroch, úhľadne uložené, pekný obrus k tomu... toto niekomu vadí??? určite nemáme všetci rovnaký vkus, ale tak aspoň ocením snahu, nápad a prevedenie a Izabelka si to určite zaslúži... ja by som si k jej stolu prisadla hocikedy a verím, že by mi chutilo :-)
@izabella929 nenechaj sa znechutiť a odradiť... to vieš, ak človek robí niečo dobre, vždy sa nájde nejaký ten neprajník...
terinka55
@izabella929 , povedz si, čo Ťa nezabije, to Ťa posilní :-) Nedaj sa odradiť a vyber si len to pozitívne. Zostaň sama sebou, Ty sa nemusíš meniť na ničí obraz! Takto to cítiš a takto to aj prezentuješ. Mne sa Tvoje varenie a pečenie páči, lebo to robíš zo srdca a s láskou. Palec hore!
izabella929
@afataga ,@klukodvody ,@amelie ,@methi ,@tiginko ,@tassiedevil ,@olinecka ,@evusik ,@frezia68 ,@tatranka , @radost ,veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé slová..je mi ťažko, ale s vašou láskavosťou to možno zvládnem..@terinka55 , máš pravdu, život nie len o výhrach...)Ďakujem vám za komentáre a nebudem sa k nim už vyjadrovať, proste napísala som všetko, čo som mala na srdci..)
izabella929
@radox1 ,ešte pár slov: nehnevám sa, len ma mrzí že ši sa obul práve do mňa..k tomu toľko..) niektoré varecháčky vedia,čo prežívam a práve Varecha mala byť pre mňa tým, čo mi pomôže sa zmovu postaviť na nohy..škoda, že si si vybral mňa..odpusť mi, ale nemohol si to tušiť..verím, že čoskoro uvidím tvoj recept a umožníš mi, aby som pokritizovala aj teba..)
radox1
ja neviem co prezivas,neobul som sa,len som chcel aby tie recepty na tanieri lepsie vynikli,lebo vies dobre varit ,ospravedlnujem sa.
klukodvody
@izabella929 máš krásné recepty ,neřeš nic negativního ,není to Tvůj osobní život ,tam je někdy problémů nad hlavu ,tak se raduj z pozitivních a ostatní vypusť Zdravím a přeji jen to dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia