Teľacie mäso v horčicovej omáčke fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 23. mája 2016
Teľacie mäso v horčicovej omáčke (fotorecept)
Foto: dvorka

Som naučená jesť slané jedlá, keďže moja mamka solí asi aj nadmieru. Viem, že mi soľ škodí, preto sa snažím dávky znižovať, nahrádzať bylinkami, Zobraziť celý popisSom naučená jesť slané jedlá, keďže moja mamka solí asi aj nadmieru. Viem, že mi soľ škodí, preto sa snažím dávky znižovať, nahrádzať bylinkami, alebo úplne vynechávať. Ryby nesolím a nekorením už dávno. Vychutnávam si ich prirodzenú chuť. Aj varené alebo parené kura nepotrebuje soľ. No včera som prvý krát skúsila aj iné mäso a to teľacie a bola som prekvapená, akú malo výbornú chuť. Možno týmto receptom niekoho inšpirujem.

6
porcií
10 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
2 ks
1 KL
0,5 KL
0,5 l (na zaliatie)
1 PL
0,5 KL
5 ks hranolčekov na prešpikovanie
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené mäso som vopred prešpikovala zmrazenými hranolčekmi slaniny, ktoré sa ľahko vsunuli do mäsa. V rozohriatom kastróle som mäso zo všetkých strán nasucho opiekla aby sa zatiahlo. Kým sa opekalo mäso, uvarila som si čaj z majoránky a rasce. Bylinky sa môžu použiť aj iné, podľa chuti a dostupnosti. Mäso som odložila bokom na tanier. Na masti som podusila na tenké plátky nakrájanú cibuľu, pridala na ňu opečené mäso a zaliala precedeným čajom. Zakryla pokrievkou na tlakový hrniec a dusila 80 minút. Tlakový hrniec som otvorila, vybrala mäso, rozmixovala šťavu, pridala horčicu a mäso vložila späť. Pod klasickou pokrievkou som ešte podusila najskôr z jednej, potom z druhej strany asi po 15 minút.

    Teľacie mäso v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som vybrala, do omáčky pridala červenú papriku a ešte nechala chvíľu prevrieť. Ako prílohu som dala zemiakovú kašu. Mäso bolo mäkké a chutné. Soľ v tomto jedle vôbec nechýbala.

    Teľacie mäso v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

alexdidi
Určite veľmi chutné jedlo, ale 80 minút v tlakovom hrnci a celkovo 110 minút na 450g kúsok TEĽACIEHO nie je priveľa? Ja robím takýto kus hovädzieho v tlakovom 45minút a je úplne mäkkučké.
1x dandy
dvorka
Asi som mala mäso z "ľaknutého" teľaťa. Po hodine bolo ešte žuvačkové, čo prekvapilo aj mňa. Preto som pridala ešte 20 minút.
evka1993
to je super! konecne nieco jednoduche..mame plnu mraznicku telaciny a ja neviem uz co s nou! :D Dakujem
1x dandy
dandy
veľmi chutný je aj perkelt z teľaciny a domácimi haluškami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia