Teľacie kotlety

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

Autor receptu: podravka

Hliva, kuriatka a shitake huby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme vegetou. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
  2. Potom dáme mäso do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
  3. Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
  4. Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
  5. Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
  6. Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.
  7. Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.
  8. Rada: K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia húb: hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.