Plnené teľacie karé
Teľacie karé plnené červenou šošovicou a špenátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Červenú šošovicu uvaríme domäkka. Špenát
podusíme na masle a cesnaku,
osolíme, okoreníme a pridáme
štipku rasce. Primiešame uvarenú scedenú šošovicu.
- Do karé urobíme otvor a mäso naplníme šošovicovou zmesou. Naplnené karé sprudka opečieme na oleji, dáme
do rúry zohriatej na 180 °C, pridáme tymian, rozmarín, podlejeme bielym vínom, osolíme
a okoreníme. Pečieme zakryté vo
vyhriatej rúre asi hodinu.
- Po dopečení mäso vyberieme,
výpek zlejeme a zahustíme lyžicou Solamylu, ktorý zmiešame
s dvoma lyžičkami vody. Pridáme
trochu brusnicového džemu. Po
zovretí omáčku prepasírujeme a podávame k mäsu.
|