Plnené teľacie karé

Teľacie karé plnené červenou šošovicou a špenátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Červenú šošovicu uvaríme domäkka. Špenát podusíme na masle a cesnaku, osolíme, okoreníme a pridáme štipku rasce. Primiešame uvarenú scedenú šošovicu.
  2. Do karé urobíme otvor a mäso naplníme šošovicovou zmesou. Naplnené karé sprudka opečieme na oleji, dáme do rúry zohriatej na 180 °C, pridáme tymian, rozmarín, podlejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme. Pečieme zakryté vo vyhriatej rúre asi hodinu.
  3. Po dopečení mäso vyberieme, výpek zlejeme a zahustíme lyžicou Solamylu, ktorý zmiešame s dvoma lyžičkami vody. Pridáme trochu brusnicového džemu. Po zovretí omáčku prepasírujeme a podávame k mäsu.