Teľacia roláda
Teľacia roláda

Teľacia roláda

podravka - fotkapodravka, 2. septembra 2017. Komerčný recept.
Teľacia roláda
Foto: podravka

Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať na túto jemnú a šťavnatú roládu z Zobraziť celý popisNepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať na túto jemnú a šťavnatú roládu z teľacieho mäsa s krásnymi pásikmi zelených špenátových listov a pancetty.

8
porcií
140 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1,8 - 2 kg
1 lyžička
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
 štipka
1 lyžica
120 g (slanina nakrájaná na tenké plátky)
150 g
100 ml
Zelenina:
800 g
400 g
 štipka
50 g
60 g
Omáčka:
2 lyžičky
50 ml
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Kvalitný kus teľacieho mäsa zakryjeme potravinovou fóliou a naklepeme tĺčikom na mäso.

  2. 2

    V mažiari podrvíme fenikel, korenie, sušený tymian, štipku údenej papriky, vegetu a všetko spolu premiešame. Zmesou korenia posypeme teľacinu a rukami votrieme do mäsa. Na teľacie mäso striedavo ukladáme plátky pancetty a krátko povarený špenát. Roládu pevne zavinieme a zviažeme mäsiarskym špagátom.

  3. 3

    Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán do hneda opečieme. Presunieme do pekáča a olej a výpek z panvice nalejeme na roládu. Osolíme a podlejeme 100 ml bieleho vína. Zakryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 1 hodinu.

  4. 4

    Po dopečení vyberieme roládu z rúry a necháme odstáť. Kým mäso odpočíva, pripravíme omáčku. Výpek z pekáča prelejeme do malej rajnice a varíme na strednom plameni. 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu zmiešame s trochou vody a pripravenou zmesou zahustíme omáčku. Keď omáčka zovrie, primiešame do nej koňak a jednu lyžičku džemu.

  5. 5

    Zemiaky, zeler a cibuľu spolu uvaríme, scedíme, pridáme maslo, trochu soli a muškátový oriešok a popučíme na kašu.

  6. 6

    Roládu opatrne nakrájame na plátky a tie naaranžujeme na servírovací tanier spolu so zeleninovým pyré. Polejeme omáčkou a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia