Teľacia pečeň
Teľacia pečeň s pivovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Skvelé jedlo
sa rado snúbi
s pivom, pri varení
i jedení. Už dve deci
sú liekom i zvýrazňovačom
výslednej
chuti, len sa netreba
báť experimentovania.
Stačí dodržať
zlaté pravidlo, že
všetko s mierou.
4 porcie |
50 minút príprava |
105 minút tepelná úprava |
Postup
- Teľaciu pečeň zbavíme vrchnej blany, potrieme
olivovým olejom a čerstvo nadrveným korením,
zavákuujeme a dáme do vodného kúpeľa zohriateho
na 53 °C na 1,45 hodiny.
- Do uvarených zemiakov pridáme mlieko, mascarpone
a maslo, prepasírujeme a nakoniec pridáme
nadrobno nasekanú pažítku. Omáčku demi glace
a čierne pivo s pridaním cukru, škorice, badiánu
a troškou čili zredukujeme na minimum, aby bola
chuť veľmi výrazná a dopĺňala teľaciu pečeň.
- Omáčku dochutíme aj troškou cesnaku, soľou
a korením. Hotovú pečeň krátko opečieme na
masle, jemne posolíme a podávame na pripravenej
kaši s omáčkou z čierneho piva.