Teľacia pečeň

Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

4
porcie
50 minút
príprava
105 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Teľaciu pečeň zbavíme vrchnej blany, potrieme olivovým olejom a čerstvo nadrveným korením, zavákuujeme a dáme do vodného kúpeľa zohriateho na 53 °C na 1,45 hodiny.
  2. Do uvarených zemiakov pridáme mlieko, mascarpone a maslo, prepasírujeme a nakoniec pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Omáčku demi glace a čierne pivo s pridaním cukru, škorice, badiánu a troškou čili zredukujeme na minimum, aby bola chuť veľmi výrazná a dopĺňala teľaciu pečeň.
  3. Omáčku dochutíme aj troškou cesnaku, soľou a korením. Hotovú pečeň krátko opečieme na masle, jemne posolíme a podávame na pripravenej kaši s omáčkou z čierneho piva.