Teľacia pečeň s karamelizovanými jablkami

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 30. marca 2016
Teľacia pečeň s karamelizovanými jablkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Teľacia pečeň:
600 g
100 g
100 ml
100 ml
Zemiaky:
1 kg
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Na panvici skaramelizujeme cukor, podlejeme vodou a prevaríme. Do karamelu pridáme očistené, na kocky nakrájané jablká, zastrekneme bielym vínom a prevaríme.

  2. 2

    Teľaciu pečeň nakrájame na porcie, okoreníme a opečieme na grile alebo na panvici na oleji. Hotovú pečeň osolíme a podávame s jablkami.

  3. 3

    Zemiaky: Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode s rascou. Cibuľu nakrájame na kocky, vložíme na rozohriatu masť a osmažíme dozlata. Zemiaky roztlačíme, pridáme cibuľku a najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Zdobíme jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu

alexdidi
Už len kúpiť tú teľaciu pečeň. Ja som ju v obchodoch nevidela už celé roky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia