Teľací steak

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené maslo (25 g).
  2. Fazuľky zabalíme do prosciutta a opečieme na panvici.
  3. Mrkvové pyré: Mrkvu uvaríme domäkka, rozmixujeme spolu s maslom a smotanou na šľahanie.
  4. Pučené zemiaky: Očistené pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme s 25 g masla a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Teľacie karé očistíme od kože a tuku a nakrájame na rovnaké časti. Mäso ochutíme soľou a čiernym korením, osmažíme na panvici alebo grile a tepelnú úpravu dokončíme v predhriatej rúre, zhruba 10 minút. Posledné 2 minúty steaky už pečieme s nanesenou citrónovou strúhankou.
  6. Na tanieri steak podávame s pučenými zemiakmi, fazuľkou v prosciutte a mrkvovým pyré. Môžeme pridať slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.