Teľací steak
Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme
strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas
mixovania prilievame roztopené maslo (25 g).
- Fazuľky zabalíme do prosciutta a opečieme na panvici.
- Mrkvové pyré: Mrkvu uvaríme domäkka, rozmixujeme spolu s maslom a smotanou na šľahanie.
- Pučené zemiaky: Očistené pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a popučíme s 25 g
masla a nakrájanou jarnou cibuľkou. Dochutíme
soľou a čiernym korením.
- Teľacie karé očistíme od kože a tuku a nakrájame na rovnaké časti. Mäso ochutíme soľou a čiernym korením, osmažíme na
panvici alebo grile a tepelnú úpravu dokončíme
v predhriatej rúre, zhruba 10 minút. Posledné 2 minúty steaky už pečieme s nanesenou citrónovou strúhankou.
- Na tanieri steak podávame s pučenými zemiakmi, fazuľkou
v prosciutte a mrkvovým pyré. Môžeme pridať slaninový chips - plátok slaniny upečený v rúre pri 175 °C dozlatista.
|