Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky

Autor receptu: olinecka

Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.

20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prípravené ingrediencie, tekvicu ošúpeme, očistíme od jadierok postrúhame najemno.
  2. Maslo rozpustíme, pridáme nastrúhanu tekvicu a soľ podľa chuti. Dusíme na masle aspoň 15-20 minút do mäkka. Počas varenia vmiešame nasekany kôpor. Zalejeme smotanou na šľahanie povaríme a dochutíme octom alebo citrónovú šťavu a cukrom podľa seba.
  3. Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme s trochou soli, scedíme. Olej rozohrejeme, pridáme pažítku, zalejeme a premiešame zemiaky. Klobásky špekáčiky narežeme a dáme na rozpálený olej. Opečieme zo všetkých strán, nakoniec posypeme červenou sladkou paprikou, dávame pozor, aby nám neprihoreli, obraciame. Na tento prívarok je vhodné volské oko, fašírky, dusené mäsko.
  4. Všetkým prajem dobrú chuť. Ja som stihla marhuľový džem, ríbezľový lekvár.