Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Autor receptu: olinecka
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Prípravené ingrediencie, tekvicu ošúpeme, očistíme od jadierok postrúhame najemno.
- Maslo rozpustíme, pridáme nastrúhanu tekvicu a soľ podľa chuti. Dusíme na masle aspoň 15-20 minút do mäkka. Počas varenia vmiešame nasekany kôpor. Zalejeme smotanou na šľahanie povaríme a dochutíme octom alebo citrónovú šťavu a cukrom podľa seba.
- Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme s trochou soli, scedíme. Olej rozohrejeme, pridáme pažítku, zalejeme a premiešame zemiaky. Klobásky špekáčiky narežeme a dáme na rozpálený olej. Opečieme zo všetkých strán, nakoniec posypeme červenou sladkou paprikou, dávame pozor, aby nám neprihoreli, obraciame. Na tento prívarok je vhodné volské oko, fašírky, dusené mäsko.
- Všetkým prajem dobrú chuť. Ja som stihla marhuľový džem, ríbezľový lekvár.