Tekvicový prívarok so šťavnatým mäskom

tinca - fotkatinca, 23. augusta 2011
Tekvicový prívarok so šťavnatým mäskom
Foto: tinca

Toto jedlo patrí k mojím obľúbeným a nevymením ho za žiadne hoc aj exkluzívne jedlo. Práve je sezóna na tekvice, tak nie je žiaden Zobraziť celý popisToto jedlo patrí k mojím obľúbeným a nevymením ho za žiadne hoc aj exkluzívne jedlo. Práve je sezóna na tekvice, tak nie je žiaden problém si ho pripraviť.

4
porcie
20 minút
príprava
20/60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Prívarok:
1 ks stredne veľká
1-2 strúčky
250 ml
  /citrón, ocot/
 čerstvý /mrazený/
Mäso:
500 g /pliecko/
1 ks veľká
2 strúčiky
1/2 ks
1/2 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Najprv začneme prípravou mäsa, ktoré nakrájame na kocky. Ja som použila pliecko. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita, potom pridáme chilli papričku, cesnak, tiež chvíľku opražíme. Potom pridáme mäso a všetky koreniny, necháme ho dobre zatiahnuť,ak už je tak podlejeme cca 3 dcl vody. Zhruba v polovici dusenia pridáme papriku nakrájanú na prúžky a chery rajčinky, ktoré prepolíme. Ak je už mäso mäkké, šťava sa nám vydusila, tak ju ešte ak je treba zahustíme troškou hladkej múky. Mne krásne zhustla,tak som ani múku nedávala.

  2. 2

    V druhom kroku si urobíme prívarok. Očistenú tekvicu postrúhame na hrubšom strúhadle,pridáme všetky koreniny a cca 1,5 dcl vody /netreba veľa ona si pustí šťavu/. Keď je tekvica mäkká pridáme smotanovú zátrepku a cukor podľa chuti. Odstavíme z ohňa a nakoniec chuť doladíme limetkovou šťavou /prípadne citrónovou alebo octom ako je kto zvyknutý/. No a pridáme bohate nasekaného kôpru.

  3. 3

    Samozrejme tento prívarok je výborný aj s volským okom alebo s opečenou hrubou párkou, narezanou na hrebienok. Každý si zvolí čo mu chutí. Ja rada robím toto mäso, lebo prívarok je výborný poliať tou šťavou a tej veru robím bohate. Dnešná návšteva, ktorú som ponúkla nešetrila chválou.

  4. 4

    Príloha boli varené zemiaky. Prívarok s mäskom a preliaty šťavou z mäsa. Dobrú chuť!

    Tekvicový prívarok so šťavnatým mäskom - obrázok 4

Diskusia k receptu

vierik
Výborné jedlo,tiež ho robievam takto s mäskom.Ja ešte k tekvici dávam dusiť 1 pokrájanú zelenú papriku.
tatranka
@tinca ,akoby som videla naservírovanú svoju tekvičku.Milujem ju aj manžel.Slinky sa podvedome zbiehajú.
nelajsia
akurát dnes sme mali, ale s frikadelkami a malinkymi guľatučkými zemiačikmi, žiaľ, nemala som kôpor, ktorý milujem. Niekedy aj s volskym okom robievam...mňaaaaaaam
angelheart
Jéj, to akoby som videla jedlo od mojej starkej :) , presne takto nám ho servírovala. Tekvicový mi vtedy moc nechutil, ale dnes už áno, mňam :)
alicina
Bože, tak toto jedlo priam zbožňujem... robievam najčastejšie kuracie alebo hoväzdie na paprike k tekvici, ale aj tento recept určite vyskúšam...mňam
alena45
tento rok sa chystám prvýkrát variť a teda aj pojesť tekvicový prívarok alebo polievku. Tento recept vyzerá zrozumiteľne a chutne, no uvidím, ako to zvládnem.
julica
Óch, musím kúpiť tekvicu, toto zbožňujem.
eunika
Toto jedlo je moje najobľúbenejšie už od detstva,len mávam problém so surovinou,tu ako keby obchodníci zabúdali,že nie každý má záhradu a dopestuje si sám.To isté platí pre cukety,baklažány,šaláty...Ale na tekvicu si počkám a potom bude nebíčko v papuľke:-D
slavka11
Super receptik privarok robim sice inak ale to masko k tomu vyskusam robievala to moja babka a tak sa na to isto dam. Ale jednu vytku mam. PAROK je muzskeho rodu a teda spisovne je ten parok a NIE ta parka!!!!!! To mi velmi vadi ked ludia hovoria o parku v zenskom rode.
tinca
@slavka11 neviem o čom hovoríš, ja tam párok nemám???
No a k tomu prívarku : ak robíš ináč možno lepšie tak uvar a pridaj, podučime sa. Takto ma naučila moja mamina a to som tých prívarkov vzhľadom k môjmu veku odvarila iste viac ako ty, čo povieš? Sto ľudí,sto chutí OK
jackguelina2
Hľadala som recept na tekvicový prívarok a tento sa mi pozdáva najviac.A to mäsko k tomu je super.Zajtra to uvarím,díky za recept.
tinca
@jackguelina jaj to je dobrota, ja som mala pred týždňom a najviac mi chutí ten prívarok poliaty tou šťavou,mňam:) Nech sa vydarí,daj vedieť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia