Tekvicový prívarok s morčacími kúskami na paprike

izabella929 - fotkaizabella929, 18. júla 2015

V tomto teple sa žiada niečo málo sýte.Dnes som urobila tekvicový prívarok s morčacími kúskami a podávam ho so zemiakmi.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

 orez
1/2 PL domáca
1 ks malá
 celá
podľa chuti
 domáci
1/2 ks žltá
 celá
podľa chuti
 čerstvý
1 PL
2 PL
2 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si pripravila morčacie mäso.Z veľkého morčacieho krídla som orezala mäso a pokrájala na malé kocky.Z kostí som pripravila vývar, do ktorého som pridala koreňovú zeleninu a vnútro z tekvice.Na panvicu som dala roztopiť masť, pridala som pokrájanú cibuľu, opiekla a pridala som aj morčacie mäso.Keď sa mäso opieklo zo všetkých strán, pridala som červenú papriku,kečup a podlialla som mäso malým množstvom vody.Osolila , okorenila, pridala som štipku rasce a pod pokrievkou som ho pomaly dusila 45 min.Počas dusenia som ho podlievala malým množstvom vody.Ničím so ho nezahusťovala, len som v poslednej fáze dusenia, nechala tekutinu odpariť, nechala som iba toľko, aby som mohla poliať tekvicový prívarok.Pokiaľ sa dusilo mäsko, ošúpala som zemiaky , pokrájala a uvarila v osolenej vode.Pripravila som si tekvicový prívarok: tekvicu som ošúpala, postrúhala a dala variť v toľkej vode, aby bola ponorená.Pridala som soľ, celú rascu.Kým sa uvarila tekvica, pripravila som si mlieko s múkou a smotanou.K uvarenej tekvici som pridala mlieko s múkou a na slabom plameni som nechala povariť.Napokon som pridala smotanu.Do hotového prívarku som pridala cukor,ocot a pokrájaný kôpor.Na tanier som uložila zemiaky do stredu, zaliala som ich tekvicovým prívarkom a na vrch som uložila morčacie kúsky. Veľmi chutný obed a prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

babkamt
dnes som varila tekvicu aj ja. Podávala som ju s fašírkou. Ale mám rada aj s mäskom na šťave. Chválim ťa, do polievky v si využila si aj vnútro tekvice. Tvoj obed sa mi páči.
manya
aj u nás bol dnes tekvicový prívarok s cibuľkovými zemiakmi ale bez mäsa, manžel aj hľadal ale keď chcel na obed niečo ľahké, tak ľahké, potom skonštatoval, že až také ľahké to byť nemusí;
izabella929
@dr ,potešila si ma.-)@babkamt , som taká šetrná a už som si skôr premyslela, že jedno s druhým využijem na ďalšie jedlo..polievka bola báječná..)@micanela , veru sme si pochutnali..)@manya , naša mamička nám to vždy takto pripravovala, čo by len klobásku opiekla, ale vždy tam bola tá príma šťavička z mäska..) Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
jamarlen
mňa milo prekvapilo vykosťovanie krídla, to som ešte neskúšal, takže ho varíme a používame do hydinových šalátov,
tekvicu varíme šetrnejšie, uvaríme redší bešamel a nastrúhanú tekvicu dáme povariťlen na pár minút, na záver, amozrejme, kôpor…

krásne eko menu, bez vyhadzovania skvelých surovín, škoda, že si ho neuviedla ako komplet obed, je to na výhru:-)
izabella929
@jamarlen ,tie morčacie krídla boli veľké, takže mäska tam bolo dosť..zase na druhej strane, na prívarok skutočne stačí pár kúskov mäsa a tá šťavička z neho je práve super..nechcelo sa mi znova zmrazovať holé kosti, tak som uvarila vývar, no a keďže som mäsko orezala, vývar by bol slabý, tak som pridala aj vnútro z tekvice, škoda vyhodiť, je z neho príma polievočka..a tak som vlastne z odpadu mala super vývar so zeleninkou a rezancami...nefotila som bohužiaľ...ale ďakujem pekne za milý komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia