Tekvicový kompót s višňami v cukre (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
počulsom , že sa to dá ....tak som to skúsil a volačo primyslel
45 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- ... potrebné suroviny
- cuketa , tekvica očistiť pokrájať na kocky
- máme načistené , pokrajané
- dáme do hrnca zasypeme cukrom , dal som celé kilo ,ale aj menej by stačilo ....tak pol kg
- pridáme nakrájaný citron na plátky a za občasného premiešania varýme 30 - 40 min
- oddelíme kocky od šťavy
- na dno pohárou som dal višne v cukru -
- nato kocky ananasu
- a nato kocky dyňe , pridal zvyšok višní aj zo šťavou
- šťavu som dochutil podla seba 4 lyžičky kyseliny citronové
- 4 škoricové cukry , šťava z dvoch plechoviek ananasového kompotu a aby som mal dosť šťavy prilial som 7 dcl vody a prevaril som to
- hotovou šťavou zalejeme poháre a dobre uzavrieme
- ...volakto tu spominal , že poháre nerteba nechávať hore dnom celú noc ale postačí 30 minút ....skúsil som --- držia
- a máme hotovo , už len označenie a datum a upratať do špajze......
...čo sa mi nepozdáva je , že to ,,smrdí málom,, čakal som , že toho bude viacej
ked odrátam od 8 pohárou 1 pohár višní , 2 plechovky ananasu a 1 kg cukru , tak mi vychádzá 5 pohárou a to neni bohvie čo