Tekvicový kompót s višňami v cukre (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

počulsom , že sa to dá ....tak som to skúsil a volačo primyslel

45 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ... potrebné suroviny
  2. cuketa , tekvica očistiť pokrájať na kocky
  3. máme načistené , pokrajané
  4. dáme do hrnca zasypeme cukrom , dal som celé kilo ,ale aj menej by stačilo ....tak pol kg
  5. pridáme nakrájaný citron na plátky a za občasného premiešania varýme 30 - 40 min
  6. oddelíme kocky od šťavy
  7. na dno pohárou som dal višne v cukru -
  8. nato kocky ananasu
  9. a nato kocky dyňe , pridal zvyšok višní aj zo šťavou
  10. šťavu som dochutil podla seba 4 lyžičky kyseliny citronové
  11. 4 škoricové cukry , šťava z dvoch plechoviek ananasového kompotu a aby som mal dosť šťavy prilial som 7 dcl vody a prevaril som to
  12. hotovou šťavou zalejeme poháre a dobre uzavrieme
  13. ...volakto tu spominal , že poháre nerteba nechávať hore dnom celú noc ale postačí 30 minút ....skúsil som --- držia
  14. a máme hotovo , už len označenie a datum a upratať do špajze...... ...čo sa mi nepozdáva je , že to ,,smrdí málom,, čakal som , že toho bude viacej ked odrátam od 8 pohárou 1 pohár višní , 2 plechovky ananasu a 1 kg cukru , tak mi vychádzá 5 pohárou a to neni bohvie čo