Tekvicový koláč
Tekvicový koláč
Autor receptu: lunter
6 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup- Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme a tekvicu roztlačíme tyčovým mixérom na pyré. Ak sme robili pyré z celej tekvice, odvážime si 250 g, zvyšok môžeme zamraziť na ďalšie použitie.
- Ovsené vločky dáme do kuchynského robota spolu s datľami a kokosovým olejom. Mixujeme, kým nevznikne lepkavá hmota s konzistenciou mokrého piesku. Zmes dáme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie, zatlačíme a dáme zatiaľ do chladničky.
- Tofu nakrájame na kocky a rozmixujeme s mliekom dohladka. Postupne pridávame pyré, cukor, koreniny a premiešame. Potom zmes nalejeme na vychladnutý korpus.
Pečieme pri 175 °C približne 30 minút.
- Upečený koláč necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Ozdobíme pekanovými orechmi a podávame.
|