Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

Autor receptu: lunter

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme a tekvicu roztlačíme tyčovým mixérom na pyré. Ak sme robili pyré z celej tekvice, odvážime si 250 g, zvyšok môžeme zamraziť na ďalšie použitie.
  2. Ovsené vločky dáme do kuchynského robota spolu s datľami a kokosovým olejom. Mixujeme, kým nevznikne lepkavá hmota s konzistenciou mokrého piesku. Zmes dáme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie, zatlačíme a dáme zatiaľ do chladničky.
  3. Tofu nakrájame na kocky a rozmixujeme s mliekom dohladka. Postupne pridávame pyré, cukor, koreniny a premiešame. Potom zmes nalejeme na vychladnutý korpus. Pečieme pri 175 °C približne 30 minút.
  4. Upečený koláč necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Ozdobíme pekanovými orechmi a podávame.