Tekvicový džem s jablkami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 21. októbra 2013
Tekvicový džem s jablkami
Foto: droetker

Komerčný recept<br><br>Doba prípravy: asi 40 minút<br> Vystačí na: asi 4 poháre à 375 ml

4 poháre
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Prísady:
500 g olúpaná nakrájaná na kocky
500 g olúpané, zbavené jadrovníkov, nakrájané na kúsky
200 ml
1/2 ČL
cukor želírovací 2:1




Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci dôkladne premiešame tekvicu, jablká, šťavu a škoricu s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  2. 2

    Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej.

  3. 3

    Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Upozornenie: Pridaním škorice sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

Diskusia k receptu

evanaaa
Môže byť dobrý, bola by som rada, ak by bola presnejšie určený druh tekvice, ja mám napr. maslovú, a ppoztrebovala by som tento recept v Dia verzii. Ale páči sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia