Tekvicový zákusok

Tekvicovo-pekanová tortička v makovej omáčke

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom a so slnečnicovým olejom. Potom primiešame hladkú múku, strúhanú tekvicu, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, mletú škoricu a polovicu drvených pekanových orechov. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút.
  2. Po vychladnutí pokrájame na kocky alebo pomocou pohára vykrojíme tortičky. Boky obalíme druhou polovicou drvených orechov. Dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou a ovocím.
  3. Maková omáčka: Smotanu zvaríme na polovicu. Primiešame práškový cukor a mak. Odstavíme z ohňa, všľaháme žĺtky a omáčku necháme vychladnúť.