Tekvicovo-fazuľková polievka fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. augusta 2016
Tekvicovo-fazuľková polievka (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborná jogurtová polievka s tekvicou a mladou zelenou fazuľkou ;-P

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
400 g
2 ks
2 PL
2 l
1 l na doliatie
400 g
4 PL
1 ks
200 ml
 sušená
 podľa potreby
Okrem toho:
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa potreby
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zahrada je este stale plna tekvic a zelenej fazulky, tak ich treba vyuzit :-) Potrebujeme cca 400 g mladej zelenej fazulky, 1 mensiu tekvicu bielu a cibulu. Tekvicu si nakrajame najprv na pasiky a potom na kocky. Fazulku na sikme mensie kusky a cibulu na drobno. Okrem toho potrebujeme aj hovädzi vyvar, aspon 2Litre, ja som mala mrazeny.

    Tekvicovo-fazuľková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom pridame 2 PL paprikovej pasty, ale moze byt aj domaca kapiova pasta (pomazanka) v tej je aj tak len kapia a trocha cibule :-) Trocha pastu s cibulou oprazime a napokon nalejeme 2 l vyvaru. Pridame tekvicu a fazulku a dolejeme este zvysok vodou. Ja som doliala 1 l vody, bolo to presne :-) Vyvar treba aspon 2 l,aby mala polievka mäsovu chut. Napokon osolime a nechame varit...

    Tekvicovo-fazuľková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kym sa nam polievka vari, si pripravime jogurt. Do misky dame 400 g jogurtu, 4 PL hladkej muky, 1 vajce a vymiesame metlickou do hladka. Ja som priliala k tomu este 2 dl vody, aby bolo tekutejsie. Dalej si na troche oleja nechame minutku poskvrcat 2 PL susenej mäty. A dame ju zatial bokom...

    Tekvicovo-fazuľková polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Moja fazulka je vyborna, lebo sa uvari do mäkka za 15 minut, cize spolu s tekvicou. Ja som skontrolovala len fazulku, a ked uz bola do 3/4 uvarena, tak som priliala do polievky jogurt. A ako som liala, tak som hned aj miesala. Ked polievka zacne vriet, pridame mätu, trocha Isot, trocha mletej rasce a nechame polievku takto varit 10-15 minut. Napokon polievku na konci dochutime citronom a ak treba, tak dosolime.

    Tekvicovo-fazuľková polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je to chutna a lahka polievka zo sezonnej zeleniny, chutovo na Turecky sposob :-) Nie je syta, takze sa vyborne hodi k langosu, nejakemu posuchu, alebo ku gözleme :-)

    Tekvicovo-fazuľková polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
Veľmi dobré.Dala by som si.
haji
Bezva suroviny, jen vyměním mátu za jinou bylinku. Díky za receptík, Cesmínko!
kecemis
Tieto tvoje isot recepty sa stali pre mna navykove a tento bezpochyby bude patrit urcite k nim.
siisa
Parádna sezónna polievočka :) Niekedy vyskúšam ✿
luss44
@Cesminka budem sa už opakovať - veľmi rada čítam Tvoje rcp, cítiť ich človečinou :) aj polievka sa mi páči, aj ked nie som polievková ani zeleninová, ale pre zvyšok rodiny by som ju mohla skúsiť, fazuľky aj tekvicu mám svoje, vdaka za tip.
cesminaz
@Jack @Siisa dakujem a som si ista,ze by vam polievka chutila :-) @Haji mozes dat aj inu bylinku,ale mäta tam pasuje :-) @kecemis tvojim komentikom si ma velmi potesil ;-) Nech vam chuti! Mila @Luss44 rada ta vidim :-) Skus preco nie,mozno zachuti aj tebe :-)
mariamka
Cesminka ja ani nezjem, co ty stihnes navarit,, ty musis mat dobre publikum :) tekvica minuta, ale fazulka caka v poradi, boze, aby sa clovek dozil storocnice, kym to vsetko uvari :))
mijaita
Kdyby se tak dalo jíst a jíst a jíst, tak už jsem na dně hrnce! @cesminaz to je zas pecka recept! Ani se nenadála (polívka) a už se hřeje na výsluní mezi topkolívkama. Dííík za já :-)


1x radost
mijaita
@cesminaz musela jsem vydrzet, nebyla jsem doma! Ale jak patrno, jen jsem dojela, skok k plotne byl rychlý :-)
cesminaz
@Mijaita ahaa,takze zato si musela cakat!? :-)) Som rada,ze si polievku vyskusala a ze ti chutila.U nas je tato polievka velmi oblubena a momentalne je v sezone ;-P Dakujem ti za tvoju odozvu aj s fotkou.
kucharka
Výborná polievka, ďakujem za recept. Ja som dala hokkaido tekvicu a miesto mäty som dala trošku kôpru, dúfam, že to nevadí. :-))
Pekný víkend.