Tekvicovo-cuketové placky fotorecept

mimka0204 - fotkamimka0204, 25. októbra 2015
Tekvicovo-cuketové placky (fotorecept)
Foto: mimka0204

Je jeseň a k nej patria tekvičky. Dnes som si jednu kúpila a skúsila placky s mojou obľúbenou cuketkou. Sú veľmi lahodné a dajú Zobraziť celý popisJe jeseň a k nej patria tekvičky. Dnes som si jednu kúpila a skúsila placky s mojou obľúbenou cuketkou. Sú veľmi lahodné a dajú sa použiť akokoľvek, či samotné, so šalátikom, alebo hocijakou plnkou. Dnes som ich urobila len so šalátom s gréckym syrom. A len tak mimochodom, toto je môj úplne prvý pridaný recept na Vareche :)

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
3 ks
 podľa potreby
5 strúčikov
1 ks
 podľa potreby
Šalát:
2 ks
1 ks
1 ks
 (balkánsky)




Postup

  1. 1

    Tekvicu si očistíme, ja som si semiačka nechala, ktoré si neskôr pripravím na panvici a budeme mať na lúskanie, nastrúhame na hrubo, tak isto si pripravíme aj cukety. Ja som to síce na prvýkrát neurobila, čo bola chyba, ale treba tekvicu vyžmýchať, lebo je plná vody a potom sa placky horšie smažia, lebo sa trhajú.

    Tekvicovo-cuketové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicové semiačka

    Tekvicovo-cuketové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do masy pridáme vajcia, na drobno nakrájanú cibulku, na jemno nastrúhaný / pretlačený cesnak, koreniny a múku podľa potreby. Ja som mala len hladkú múku, lebo tu v Anglicku sa v bežnom obchode polohrubá kúpiť nedá. Všetko poriadne premiešame.

    Tekvicovo-cuketové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu nalejeme kvapku oleja, necháme poriadne zohriať a pridávame masu podľa vkusu, ja som robila také stredne veľké. Osmažíme z oboch strán do zlatista. Ja mám veľmi rada syr tak som nastrúhala cheddar / eidam na hotovú placku.

  5. 5

    Šalát si pripravíme jednoducho, uhorky, rajčiny si nakrájame na stredné kocky, cibulku na jemno, syr nakrájame na kocky, alebo pomrvíme v prstoch, záleží od konzistencie, môj syr bol dosť mäkký. Posolíme, pokoreníme, pridáme trošku oregana, bazalky, môžme pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom. Podávame k tekvicovej placke a môžme si nechať pochutnať :) Najlepšie su čerstvé.

    Tekvicovo-cuketové placky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Veľmi pekne spracovaný recept, aj výsledok - placky iste chutné, @mimka0204 , vítam ťa aj tvoj recept na vareche, prvý a hádam nie posledný. Akú tekvicu si použila? Je to jedno, alebo je niektorá lepšia na takéto placky?
mimka0204
Dakujem velmi pekne evanaaa :) chutne su velmi, moja polovicka spapala rovno 3 na posedenie, tentokrat len so syrmy a len tak nakrajanou zeleninkou, tak na rychlo ....a tekvicu som pouzila maslovu...s ostatnymi zatial nemam skusenost...ale asi to je jedno :)
zlomok
Juj, toto je poriadna bitka korenín, pridané akosi bez ladu a skladu, ale ak bol zámer autorky receptu vyvolať zápas o výslednú chuť, tak to sa podarilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia