Tekvicový koláč
Tekvicovo-čokoládové brownies (fotorecept)
Autor receptu: violeta
Postup- 1 šálka = 250 ml, forma na pečenie: približne 30 x 20 cm
Tekvicové pyré: Umytú a vydlabanú hokkaido tekvicu som pokrájala na približne 2 cm hrubé plátky, upiekla na papieri na pečenie a rozmixovala. Mixujem ponorným mixérom, pečiem v teplovzdušnej rúre 20 minút na 175 °C.
- Nad parou som rozpustila čokoládu s maslom. Sporák treba mať na slabo a hneď po rozpustení dať misku z pary dole.
Tekvicové pyré som zmiešala s olejom, škoricou a muškátovým orieškom.
- V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva, mletý sušený zázvor, vanilkový prášok a soľ.
V duhej miske som vyšľahala celé vajcia s cukrom do peny. Do našľahaných vajec som jemne primiešala múčnu zmes.
Cesto som rozdelila do dvoch misiek. Do jednej som pridala rozpustenú čokoládu s maslom a do druhej tekvicovú zmes.
- Formu som vyložila papierom na pečenie a naplnila čokoládovým cestom, naň som rozotrela tekvicové cesto. Kuchynskou špachtľou som pár krát zmes premiešala - rozvírila.
- Vrch som posypala vlašskými orechami, výborné sú aj lieskovce.
- Piekla som 30 minút na 180 °C.
|