Tekvicový koláč

Tekvicovo-čokoládové brownies (fotorecept)

Autor receptu: violeta

30 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1 šálka = 250 ml, forma na pečenie: približne 30 x 20 cm Tekvicové pyré: Umytú a vydlabanú hokkaido tekvicu som pokrájala na približne 2 cm hrubé plátky, upiekla na papieri na pečenie a rozmixovala. Mixujem ponorným mixérom, pečiem v teplovzdušnej rúre 20 minút na 175 °C.
  2. Nad parou som rozpustila čokoládu s maslom. Sporák treba mať na slabo a hneď po rozpustení dať misku z pary dole. Tekvicové pyré som zmiešala s olejom, škoricou a muškátovým orieškom.
  3. V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva, mletý sušený zázvor, vanilkový prášok a soľ. V duhej miske som vyšľahala celé vajcia s cukrom do peny. Do našľahaných vajec som jemne primiešala múčnu zmes. Cesto som rozdelila do dvoch misiek. Do jednej som pridala rozpustenú čokoládu s maslom a do druhej tekvicovú zmes.
  4. Formu som vyložila papierom na pečenie a naplnila čokoládovým cestom, naň som rozotrela tekvicové cesto. Kuchynskou špachtľou som pár krát zmes premiešala - rozvírila.
  5. Vrch som posypala vlašskými orechami, výborné sú aj lieskovce.
  6. Piekla som 30 minút na 180 °C.