Tekvicovo-bryndzový závin

tardis - bez fotkytardis, 26. septembra 2013
Tekvicovo-bryndzový závin
Foto: tardis

Recept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali upravovať na rôzne spôsoby. V podstate ide o klasický Zobraziť celý popisRecept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali upravovať na rôzne spôsoby. V podstate ide o klasický závin, len plnka je slaná.

18
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
2 dl
1 ks
1/2 balenia
2 ČL
2 dl
1 ČL
Plnka:
250 g
250 g
troška  na rozriedenie
3 strúčiky
1 ks
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Cesto:
    Z droždia, trochy mlieka a cukru urobíme kvások. Do nádoby nasypeme múku, pridáme kvások, soľ, vajce, mlieko a olej. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi pol hodinu /soli dávam viac, je cesto potom chutnejšie, ale nieje to nutné/. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát, /niekedy vyjdú dva/, potrieme olejom a naplníme plnkou. Zavinieme a závin potrieme olejom a posypeme rascou/alebo podľa chuti a fantázie/.Pred pečením ešte trocha popicháme vidličkou, pečieme asi 40 min.

  2. 2

    Plnka:
    Tekvicu postrúhame, posolíme a vmiešame do nej bryndzu, zriedime trochou mlieka, pridáme nasekanú bazalku, nakrájanú cibuľu, postrúhaný cesnak, ml.červenú papriku, biele a čierne korenie. Dobre premiešame a potom rozotrieme na koláč./Ak nám vyjdu dva záviny, doporučujem urobiť viac plnky/.

Diskusia k receptu

slavka2012
Zaujimave, teraz v sezone stoji za vyskusania, nie je vsak ta plnka prilis vlhka?
martina34
škoda, že si neodfotila aj foto v reze, ale inak pekný receptí, všetko s tekvicou teraz frčí :)
tardis
Plnka nebola vlhká, nevytekala z koláča .