Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Rizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a celkom rýchle jedlo. A väčšinou aj lacné. Nám doma chutí toto tekvicové.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu očistíme a pokrájame.
  2. Na lyžici olivového oleja a hrudke masla opečieme cibuľu do zlatova. Pridáme tekvicu a tiež trochu z každej stany poopekáme. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak.
  3. Všetko spolu dobre premiešame. (Ja niekedy, keď sa ponáhľam, panvicu zakryjem a tekvicu trochu podusím... hlavne keď čas súri.) Prisypeme ryžu a tiež jemne poopekáme. Posolíme a pokoreníme.
  4. Zalejeme pohárom vína, pomiešame a keď sa víno vyparí naberačkou postupne dolievame vývar.
  5. Keď už si myslíme, že rizoto je ako tak hotové, vareškou stredom prejdeme po panvici - mala by tam zostať medzera...
  6. Sporák vypneme a rizoto necháme ešte chvíľu oddýchnuť. Podávame posypané parmezánom. My sme mali k tomu aj takýto šalát.