Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Rizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a celkom rýchle
jedlo. A väčšinou aj
lacné. Nám doma chutí toto tekvicové.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu očistíme a pokrájame.
- Na lyžici olivového oleja a hrudke masla opečieme cibuľu do zlatova. Pridáme tekvicu a tiež trochu z každej stany poopekáme. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak.
- Všetko spolu dobre premiešame. (Ja niekedy, keď sa ponáhľam, panvicu zakryjem a tekvicu trochu podusím... hlavne keď čas súri.)
Prisypeme ryžu a tiež jemne poopekáme. Posolíme a pokoreníme.
- Zalejeme pohárom vína, pomiešame a keď sa víno vyparí naberačkou postupne dolievame vývar.
- Keď už si myslíme, že rizoto je ako tak hotové, vareškou stredom prejdeme po panvici - mala by tam zostať medzera...
- Sporák vypneme a rizoto necháme ešte chvíľu oddýchnuť.
Podávame posypané parmezánom.
My sme mali k tomu aj takýto šalát.