Tekvicové halušky

Tekvicové halušky s tvarohom, cibuľkou a slaninou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Robila som čalamádu z bielej tekvice a zostala mi jedna celá, tak som z nej urobila halušky.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Robila som čalamádu z bielej tekvice. Keďže som všetku nespotrebovala, použila som ju dnes na prípravu halušiek.
  2. Tekvicu som ošúpala, očistila od jadier.
  3. Nastrúhala som ju na menších otvoroch pre strúhanie mrkvy Tekvicu som osolila, aby troška pustila šťavu.
  4. Pridala som múku hladkú aj polohrubú. Nevážila som. Treba pripraviť haluškové cesto podľa toho, ako si kto robí. Ja robím redšie cesto, halušky sú ľahšie.
  5. A vymiešala som cesto. Na sporák som dala v hrnci zovrieť vodu. Mierne som ju osolila.
  6. Do vriacej vody som sádzala halušky.
  7. Keď halušky vyplávali na vrch, scedila som ich.
  8. Posypala som ich tvarohom. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu, pridala som cibuľu nakrájanú na mesiačiky a všetky opiekla. Opečenou slaninou a cibuľkou som poliala halušky.
  9. Na vrch halušiek som pripravila zo slaninky hrebienok. Halušky sa môžu poliať smotankou a posypať nakrájaným kôprom. Prajem vám dobrú chuť.
  10. Čalamáda z tekvice.