Tekvicové halušky
Tekvicové halušky s tvarohom, cibuľkou a slaninou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Robila som čalamádu z bielej tekvice a zostala mi jedna celá, tak som z nej urobila halušky.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Robila som čalamádu z bielej tekvice. Keďže som všetku nespotrebovala, použila som ju dnes na prípravu halušiek.
- Tekvicu som ošúpala, očistila od jadier.
- Nastrúhala som ju na menších otvoroch pre strúhanie mrkvy Tekvicu som osolila, aby troška pustila šťavu.
- Pridala som múku hladkú aj polohrubú. Nevážila som. Treba pripraviť haluškové cesto podľa toho, ako si kto robí. Ja robím redšie cesto, halušky sú ľahšie.
- A vymiešala som cesto. Na sporák som dala v hrnci zovrieť vodu. Mierne som ju osolila.
- Do vriacej vody som sádzala halušky.
- Keď halušky vyplávali na vrch, scedila som ich.
- Posypala som ich tvarohom. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu, pridala som cibuľu nakrájanú na mesiačiky a všetky opiekla. Opečenou slaninou a cibuľkou som poliala halušky.
- Na vrch halušiek som pripravila zo slaninky hrebienok. Halušky sa môžu poliať smotankou a posypať nakrájaným kôprom. Prajem vám dobrú chuť.
- Čalamáda z tekvice.