Tekvicové halušky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Napad vyskusat tieto tekvicove halusky som dostala z receptu od @Mariamka http://varecha.pravda.sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept.html Mam este niekolko zltych tekvic ktore musim co najskor pouzit, tak som sa rozhodla vyskusat aj tieto halusky.

3-4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Zltu tekvicu som ocistila a vybrala som z nej jadierka. Tekvicu som postruhala na struhadle s takymito dierkami.
  2. K postruhanej tekvici som pridala vajicko a sol.
  3. Tekvicu som s vajickom rozmiesala a potom som postupne pridavala muku aby mi vzniklo polotuhe cesto.
  4. Halusky som tentokrat nerobila cez haluskar, ale som ich hadzala malou lyzickou do vriacej vody.
  5. Uvarene halusky som vybrala najprv na sitko, potom som ich dala do misky a poliala som ich trochu mastou z rozskvarenej slaniny.
  6. Syr s modrou plesnou som si rozmixovala s trochou mlieka. Kto chce, moze namiesto mlieka pridat smotanu. Halusky som potom rozmiesala so syrom, pridala som posekanu pazitku a poprazenu slaninu.
  7. Halusky su trochu sladkave, hodi sa k nim pikantny syr. Feta syr alebo bryndza by boli k nim tiez velmi chutne. No a samozrejme nesmiem zabudnut na kysle mlieko.