Tekvicové halušky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 26. septembra 2013

Napad vyskusat tieto tekvicove halusky som dostala z receptu od @Mariamka http://varecha.pravda.sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept.html Mam este niekolko zltych tekvic ktore musim co najskor pouzit, tak Zobraziť celý popisNapad vyskusat tieto tekvicove halusky som dostala z receptu od @Mariamka http://varecha.pravda.sk/recepty/halusky-z-cukety-mlete-maso-v-paradajkovej-om/43256-recept.html Mam este niekolko zltych tekvic ktore musim co najskor pouzit, tak som sa rozhodla vyskusat aj tieto halusky.

3-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 ks
1/2 ČL
150 - 200 g




Postup

  1. 1

    Zltu tekvicu som ocistila a vybrala som z nej jadierka. Tekvicu som postruhala na struhadle s takymito dierkami.

    Tekvicové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K postruhanej tekvici som pridala vajicko a sol.

    Tekvicové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekvicu som s vajickom rozmiesala a potom som postupne pridavala muku aby mi vzniklo polotuhe cesto.

    Tekvicové halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Halusky som tentokrat nerobila cez haluskar, ale som ich hadzala malou lyzickou do vriacej vody.

    Tekvicové halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarene halusky som vybrala najprv na sitko, potom som ich dala do misky a poliala som ich trochu mastou z rozskvarenej slaniny.

    Tekvicové halušky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syr s modrou plesnou som si rozmixovala s trochou mlieka. Kto chce, moze namiesto mlieka pridat smotanu. Halusky som potom rozmiesala so syrom, pridala som posekanu pazitku a poprazenu slaninu.

    Tekvicové halušky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Halusky su trochu sladkave, hodi sa k nim pikantny syr. Feta syr alebo bryndza by boli k nim tiez velmi chutne. No a samozrejme nesmiem zabudnut na kysle mlieko.

    Tekvicové halušky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

anina6
zaujímavé halušky, chutne vyzerajú, vyskúšam.
radost
halušky od @mariamka som už robila viackrát..od teba prevezmem posyp obľúbeným syrom..pre manžela musí byť vyškvarená slaninka-a výborné..jednoduché..chutné jedlo je na stole...
aké máte dnes počasie?tu je +16 a leje..pre mňa zima a dobré tak na spanie pod teplým paplonom...:-)
mariamka
@palokuchki som poctena :) a potesena, ze ta moj recept inspiroval, tieto tvoje vyzeraju naozaj lakavo, s omackou - dressingom z nivy si to super vymyslela, netreba ju varit, takze aj taka rychlovka, iste vyskusam tvoju verziu, "vonave" syry mame radi :) a mam radost ze aj @radost ich vari, tak nech chutia a nech sa dari :))
izabella929
úžasný recept a verím, že aj veľmi chutné halušky.-)) vyzerajú krásne.-)
eviana
@palokuchki , nádherné halušky skvelej farby - takej slniečkovej, takú mám rada :)... to musí byť úžasná papanica... Chystám sa aj na tie cukinkové od @mariamka , ale určite vyskúšam aj tieto Tvoje... tlieskam, u mňa 5* jasných :)
tomas
toto raz skúsim. tekvicové halušky znie zaujímavo...
jamarlen
dávnejšie som nebol na vareche, tak klikám na teba, čo si varila - a ajhľa- halušky:) dal by som si ich aj s makom a rozvarom so sušených sliviek, koreneným s ďumbierom, keď si s ním popridávala také pekné recepty...
ajay
Vyborny napad, idem vyskusat. Mam iny typ tekvice ale urcite to bude vyborne.
palokuchki
@anina6 , @radost , @slavka2012 , @mariamka , @dusan95843 , @izabella929 , @eviana , @tomas , @jamarlen , @ancicka , @ajay , dakujem vam za vase komentare a mam radost, ze ste prejavili zaujem o tento recept. Ak mate radi zltu tekvicu a neviete uz co s nou, tak sa oplati vyskusat tieto halusky. @radost u nas je okolo 18-20C cez den a v noci 2-6C. V Sydney je ovela teplejsie 25C, niekedy az 30C. My sme v horach skoro 900m nad morom, preto je tu chladnejsie. Ovocne stromy su uz zakvitnute, tiez aj cucoriedkove kriky. Trava rastie, vsade je pekne zeleno.

@mariamka , mna ten tvoj recept hned oslovil. Cakam, kedy budem mat svoje cukiny, potom tie halusky urcite urobim. Dam ti aj vediet a pridam ti tiez fotku. @jamarlen tesi ma, ze mas zaujem o moje recepty a dakujem za pochvalu.
radost
@palokuchki
ja u vás práve teraz žiť chcem...!!!
jar je naj-to ja v tomto veku už "nabeton" viem...
dakujem za odpoved..potešila..
želám úspešné dni ...s príchodom jari-nech sa dobre darí...
irenaw
5* ako inak, keď sú s oranžovou tekvicou a slaninou ;-)
babav
Krasne su a iste aj chutne, vdaka za vyborny recept !
katka1313
halušky určite vyskúšame, vyzerajú ozaj slniečkovo..ukladám
havino
@palokuchki , už som pochválila aj u @mariamka , zaslúžite si obe pochvaly za nápady a ich zdieľanie s nami. Ja som ich dnes potrebovala, ako prílohu a veľmi sa mi páčia, či už zo zdravotného hľadiska, miesto celých múčnych tekvica, miesto zemiakov tekvica. Ja som ich robila z bielej tekvice. Kto chce odľahčené od múky halušky a s tvojou a podobnou omáčkou, kľudne aj z bielej, nebudú slniečkovej farby,ale budú zdravé a úplne normálne mäkké halušky.



kuchticka
@palokuchki , velmi sa mi paci tento recept (az dnes som ho objavila). Istotne ho co najskor vyskusam; mam rada taketo jedla. Vdaka a posielam pozdrav k protinozcom :-)
kukulienka71
tekvicové halušky som robila zo žltej tekvice podľa @zolik , teraz som ich objavila aj u teba, @palokuchki , s omáčkou z toho syra musia chutiť výborne, určite skúsim aj tento nápad, ďakujem:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia