Tekvicová tortička

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 1. decembra 2015
Tekvicová tortička
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6-8
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 115 °C

Suroviny

200 ml
120 g
4 PL
5 ks
z 1 pomaranča
2 g
2 g
2 g
300 g




Postup

  1. 1

    Linecké cesto rozvaľkáme, vykrojíme kruhy a upečieme vo formičkách. Tekvicu zohrejeme so smotanou, rozmixujeme na hladké pyré, ochutíme ho medom, zázvorom, škoricou, muškátovým orieškom a šťavou a kôrou z jedného pomaranča.

  2. 2

    V osobitnej miske vymiešame žĺtky s cukrom a pomaly do nich vmiešavame teplú tekvicovú hmotu tak, aby sa všetko spojilo. Potom zmes nalejeme do pripravených tortičiek a pečieme pri 115 °C asi 35 minút alebo pokiaľ nebude mať plnka v strede 70 °C. Koláču môžeme dať podobu veľkej torty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia