Tekvicová polievka

jenni - fotkajenni, 31. októbra 2014
Tekvicová polievka
Foto: jenni

Sezónna tekvíc si priam vyžaduje, aby sme jej plody využili a spravili z nich veľa rozmanitých a chutných pokrmov. U mňa to tentokrát bude Zobraziť celý popisSezónna tekvíc si priam vyžaduje, aby sme jej plody využili a spravili z nich veľa rozmanitých a chutných pokrmov. U mňa to tentokrát bude tekvicová polievka, no minule to bol aj tekvicový sladký chlebíček. Tak hor sa do tekvicových receptov! www.dontbefakebakesomecake.sk

Suroviny

1 kg
2 ks
2 ks
3 strúčiky
2 cm
1 l (voda)
200 ml
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Tekvicu si rozrežeme, vydlabeme vnútro, ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu a cesnak si taktiež očistíme a cibuľu nakrájame na kocky.

    Tekvicová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si speníme cibuľku a prelisovaný cesnak. Pridáme očistený a nastrúhaný čerstvý zázvor. Pridáme nakrájanú mrkvu a tekvicu a chvíľu podusíme.

  3. 3

    Zalejeme vývarom alebo vodou a varíme do zmäknutia. Zmäknutú tekvicu spolu s mrkvou rozmixujeme ponorným mixérom, aby bola polievka krásne krémová. Polievku ochutíme čiernym mletým korením, soľou, muškátovým orieškom.

  4. 4

    Na záver prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie polievky, polievku premiešame a krátko necháme prejsť varom. Kdesi som čítala, že kokosové mlieko sa nemá dlho variť, tak fakt len kratučko nechať prejsť varom. Neviem, čo je na tom pravdy, no ja kokosové mlieko tak či onak dlho nevarím. :)

    Tekvicová polievka - obrázok 4
  5. 5

    Podľa chuti môžeme polievku ešte okoreniť a osoliť. Polievku môžete podávať napríklad s čerstvým domácim pečivom, alebo len tak samú. Je dosť hustá, takže zasýti a v tomto sychravom čase aj zahreje. Polievku môžete dozdobiť čerstvými bylinkami a kokosovým mliekom. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

marcel83
Včera manželka kúpila takúto istú tekvicu. Že ju skúsi upiecť. Musím jej ukázať tento rcp. Toto sa mi viac pozdáva.

Perfektný hrnček. Podobný, ale biely, mám doma ;)
1x vini55
ywett
páči sa mi tvoj recept a ako vždy, fotky sú krásne ;-)
jenni
@marcel83 aj biely tuším máme, u nás sa tých hrnčekov nájde :) tieto krémové polievky nie každému zachutia, ale ak sa pre ňu rozhodnete, tak len dúfam, že vám chutiť bude :)
@ywett ďakujem! cením si tieto pochvaly na fotky, hlavne keď pochváli niekto, kto sám má krásne fotky :)
kukulienka71
nádherná fotka, ten hrnček je super, mám tiež biely:-) aj túto polievočku vyskúšam.
cesminaz
Tiez sa pripajam k tolkej chvale :-) Nadherna uvodna fotka a urcite chutna polievka ;-P ..robim velmi podobne.
florkad
super polievočka,robím podobne ,len ja dávam sójovú smotanu, a trošku opražených tekvicových jadierok a k tomu zemiakové pagáče mňam ,ale vyskúšam aj s kokosovým mliekom , pekný deň .
elixir
Super polievka, jedlá z tekvice mám veľmi rada. :)
frezia68
Aká pekná fotka a tá polievka je určite chutná,takže vyskúšam podľa Teba :-)
havino
veľmi podobne ju varím, no varím, tohto roku dva krát som, so smotanou, ale zázvor bol a j muškátový, fotečku máš ukážkovú, aj hrnček, až taká nostalgia ma pochytila, ako varenie u mamy, všetko super
prezvierata
Jenni, Hokkaido-tekvicu nemusis supat. Iba vydlabat vnutro a stopku oddelit. S duzinou uarena supka sa da velmi najemno zmixovat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia