Tekvicová polievka

Tekvicová polievka so sušenými slivkami (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Túto polievku som prvýkrát jedol na Morave, keď som tam pracoval. Občas si ju robievam, hlavne na jesenné obdobie.

8-10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tu je časť pripravených surovín.
  2. Tu zbytok surovín. Olej a cukor som zabudol pridať.
  3. Očistenú tekvicu zbavenú jadier som strúhal na veľkých okách aj zemiak. Zázvor nastrúhaný na malých okách.
  4. Cibuľu som krájal na drobno a cesnak posekal. Do hrnca som dal zohriať maslo s olejom. Na tom som podusil cibuľu do sklovitá. Potom pridal koreniny s cesnakom a nechal zatiahnuť.
  5. Na tento základ ďalej pridal strúhanú zeleninu, ktorú som asi 5 minút podusil.
  6. Napokon pridal slivky premiešal a zalial horúcou vodou a osolil. Varilo sa mi to silno asi 15 minút. Počas toho som pridal cukor a šťavu z citróna aj s kôrou z polky citróna. Zelenina a slivky boli mäkké, tak som to rozmixoval a znovu dal na sporák povariť.
  7. Potom som pridal smotanu a nechal riadne variť asi päť minút. A je to hotové. Celá to trvalo asi pol hodinu. Odstavím zo sporáka a nechám to postať asi 10 minút.
  8. Počas varenia som zvyšok tekvice a sliviek dal zapiecť do rúry, to bude do taniera. Slivky som posypal cukrom a tekvicu bielym korením.
  9. Tak a môžem servírovať. Do taniera polievku a pár kúskov upečených sliviek a tekvice. Želám dobrú chuť.
  10. Pre ťažko pracujúcich a ťažko hladných, môže byť aj s mäsom.