Tekvicová polievka
Tekvicová polievka so sušenými slivkami (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Túto polievku som prvýkrát jedol na Morave, keď som tam pracoval. Občas si ju
robievam, hlavne na jesenné obdobie.
8-10 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tu je časť pripravených surovín.
- Tu zbytok surovín. Olej a cukor som zabudol pridať.
- Očistenú tekvicu zbavenú jadier som strúhal na veľkých okách aj zemiak. Zázvor nastrúhaný na malých okách.
- Cibuľu som krájal na drobno a cesnak posekal. Do hrnca som dal zohriať maslo s olejom. Na tom som podusil cibuľu do sklovitá. Potom pridal koreniny s cesnakom a nechal zatiahnuť.
- Na tento základ ďalej pridal strúhanú zeleninu, ktorú som asi 5 minút podusil.
- Napokon pridal slivky premiešal a zalial horúcou vodou a osolil. Varilo sa mi to silno asi 15 minút. Počas toho som pridal cukor a šťavu z citróna aj s kôrou z polky citróna. Zelenina a slivky boli mäkké, tak som to rozmixoval a znovu dal na sporák povariť.
- Potom som pridal smotanu a nechal riadne variť asi päť minút. A je to hotové. Celá to trvalo asi pol hodinu. Odstavím zo sporáka a nechám to postať asi 10 minút.
- Počas varenia som zvyšok tekvice a sliviek dal zapiecť do rúry, to bude do taniera. Slivky som posypal cukrom a tekvicu bielym korením.
- Tak a môžem servírovať. Do taniera polievku a pár kúskov upečených sliviek a tekvice. Želám dobrú chuť.
- Pre ťažko pracujúcich a ťažko hladných, môže byť aj s mäsom.