Tekvicová polievka

Tekvicová polievka
Foto: maartina
maartinaMaartina, recept pridal: 12. augusta 2011 9:43Ďalšie jeho recepty

..zo záhrady som si priniesla prvé tekvice a z jednej som uvarila túto výbornú sýtu polievku :)

Suroviny

6
porcií
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Z tekvice vyberieme jadierka, dužinu nakrájame. Polovicu tekvice mi manžel vopred ošúpal, no tú druhú polku som nechala so šupkou, veď prečo ju dávať preč, keď mám mladú tekvičku ...to len preto, lebo na fotke vidieť kúsky so šupou i bez nej :).
Tekvicová polievka  - obrázok 1

2

Vo väčšom hrnci na oleji opražíme cibuľku, cesnak ...pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu a tekvicu, po chvíľke zalejeme vývarom. Pridáme soľ, korenie a varíme cca 20-25min.
Tekvicová polievka  - obrázok 2

3

Odstavíme, dôkladne rozmixujeme a prilejeme smotanu na varenie, v ktorej som rozmiešala 1čl kari korenia. Polievku necháme znova prevrieť a prípadne ešte dochutíme. Podávala som ju s kopčekom kyslej smotany. Nech Vám chutí, tak ako nám :)
Tekvicová polievka  - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 12. augusta 2011 o 10:44
    Naozaj netreba tekvicu šúpať a bola by aj sýtejšej farby, keby si nechala celú šupu. A jadierka su tiež veľmi zdravé. Aj ja som si už doniesla prvé tekvičky domov, chystám sa zas zdravo vaiť:)


  • marianna76, 12. augusta 2011 o 11:04
    Fajn, je sýta aj hustá, dobrá je to tekvica. Práve som dorobila z n ej džem, na chuť strašne husto - sýty, ale myslím, že do palaciniek dobrý. Tiež nechávam šupu, ako mi predtým poradila Dorisa. Dala som aj hovädzí bujón, ale slepačí aj zeleninový je lepší do tejto polievky.


  • tati2008, 13. augusta 2011 o 15:21
    Ja som do polievky dala celu tekvicku aj so semiackami.Bola aj preto hustejsia a vyborna.Varila som z nej aj zeleninove kari.Tekvicky som uz rozdavala.Dakujem,,dorisa".


  • klaura, 17. augusta 2011 o 20:01
    polievočku vyskúšam ... a hneď zajtra ... :)


  • cica2, 21. augusta 2011 o 15:08
    polievočku vyskúšam aj podľa teba, krásne spracovaný receptík a to úvodné foto je lákavé a peknučké! V jednoduchosti je krása:))


  • lilimi, 3. mája 2012 o 15:38
    tuto dobrotu ani netreba rozdavat,mne vydrzala do dnes a to je maj v spajzi, namiesto kari ja odporucam muskatovy oriesok,zazvor,biele vino a do taniera tekvicovy olej a tekvicove semienka


  • chillinka12, 7. septembra 2012 o 14:33
    polievka vyzerá moc chutne, idem ju hneď vysúšať a receptík si odkladám :D


  • peknadomacnost, 20. októbra 2012 o 08:51
    mňam :) je výborná


  • jankinka, 23. októbra 2012 o 12:33
    tak som ju hned aj robila - pekna, rychla, chutna - co viac si môzem priat :-)


  • maartina, 23. októbra 2012 o 13:36
    @peknadomacnost , @jankinka ...som veľmi rada, že chutila


  • glad, 12. júna 2013 o 10:20
    Skvelý recept,polievka raz dva hotova, výborná, vďaka za recept;) aj detičky si pochutnali,to je nevidane;)))


  • mimo159753, 1. decembra 2013 o 23:00
    Super ukladám. Tento týždeň vyskúšam.


  • luss44, 28. januára 2014 o 16:01
    dnes vyskúšaná, má úspech. namiesto kari som použila muškátový oriešok a navrch opečené chlebíky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist