Tekvicová polievka

maartina - fotkamaartina, 12. augusta 2011
Tekvicová polievka
Foto: maartina

..zo záhrady som si priniesla prvé tekvice a z jednej som uvarila túto výbornú sýtu polievku :)

6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2
1
2 strúčiky
1,2 l
180 ml
1 čl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Z tekvice vyberieme jadierka, dužinu nakrájame. Polovicu tekvice mi manžel vopred ošúpal, no tú druhú polku som nechala so šupkou, veď prečo ju dávať preč, keď mám mladú tekvičku ...to len preto, lebo na fotke vidieť kúsky so šupou i bez nej :).

    Tekvicová polievka  - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom hrnci na oleji opražíme cibuľku, cesnak ...pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu a tekvicu, po chvíľke zalejeme vývarom. Pridáme soľ, korenie a varíme cca 20-25min.

    Tekvicová polievka  - obrázok 2
  3. 3

    Odstavíme, dôkladne rozmixujeme a prilejeme smotanu na varenie, v ktorej som rozmiešala 1čl kari korenia. Polievku necháme znova prevrieť a prípadne ešte dochutíme. Podávala som ju s kopčekom kyslej smotany. Nech Vám chutí, tak ako nám :)

    Tekvicová polievka  - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Naozaj netreba tekvicu šúpať a bola by aj sýtejšej farby, keby si nechala celú šupu. A jadierka su tiež veľmi zdravé. Aj ja som si už doniesla prvé tekvičky domov, chystám sa zas zdravo vaiť:)
marianna76
Fajn, je sýta aj hustá, dobrá je to tekvica. Práve som dorobila z n ej džem, na chuť strašne husto - sýty, ale myslím, že do palaciniek dobrý. Tiež nechávam šupu, ako mi predtým poradila Dorisa. Dala som aj hovädzí bujón, ale slepačí aj zeleninový je lepší do tejto polievky.
tati2008
Ja som do polievky dala celu tekvicku aj so semiackami.Bola aj preto hustejsia a vyborna.Varila som z nej aj zeleninove kari.Tekvicky som uz rozdavala.Dakujem,,dorisa".
klaura
polievočku vyskúšam ... a hneď zajtra ... :)
cica2
polievočku vyskúšam aj podľa teba, krásne spracovaný receptík a to úvodné foto je lákavé a peknučké! V jednoduchosti je krása:))
lilimi
tuto dobrotu ani netreba rozdavat,mne vydrzala do dnes a to je maj v spajzi, namiesto kari ja odporucam muskatovy oriesok,zazvor,biele vino a do taniera tekvicovy olej a tekvicove semienka
jankinka
tak som ju hned aj robila - pekna, rychla, chutna - co viac si môzem priat :-)
glad
Skvelý recept,polievka raz dva hotova, výborná, vďaka za recept;) aj detičky si pochutnali,to je nevidane;)))
luss44
dnes vyskúšaná, má úspech. namiesto kari som použila muškátový oriešok a navrch opečené chlebíky.
alex100
Ahoj. Práve som ju dovaril. No pokračoval som ešte ďalej. to znamená, že sme si ju naložili na tanier, dali do nej krutónky a lyžičku kyslej smotany. Potom sme ju začali jesť a..... nebíčko v papuľke. Mňam. supeer recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia