Tekvica v slaninkovom kroji

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 8. novembra 2011
Tekvica v slaninkovom kroji
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, väčšia
200 g, plátky
alebo:
 čerstvé
50 g
50 g
50 g
10 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1,5 cm hrubé plátky. Každý plátok zabalíme do oravskej slaniny. Osolíme hrubozrnnou soľou, okoreníme, pokvapkáme tekvicovým olejom a dáme piecť na 180 0C asi na 10–15 minút.

  2. 2

    Z bielkov, masla, múky a maku vyšľaháme cesto. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 160 0C do zlatista. Po upečení vykrojíme 5 cm široké a 20 cm dlhé pásiky. Horúce cesto obtočíme okolo pohára a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Z plnotučného mlieka vyšľaháme hustú penu, ktorú zmiešame s ríbezľovým džemom alebo čerstvými ríbezľami, ktoré predtým trošku roztlačíme. Penou plníme vytvorené krúžky z cesta.

Diskusia k receptu

rybenka98
používam tekvicový olej každý deň ale pokial viem používa sa len na studenú kuchyňu
hubata
Mne sa ešte nepodarilo len z plnotučného mlieka vyšľahať takúto hustú penu aby mi nevytiekla. Namiesto mlieka tam nejde smotana na šľahanie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia